Vraag

Tijdens reintegratietraject 2e spoor vindt arbo plots dat ik 100% aan het werk kan!

Tijdens re-integreren 1e en 2e spoor tegelijkertijd meent (nieuwe) arbo-arts dat we dit even snel kunnen opvoeren en ik over 6 weken, 21 oktober, weer helemaal aan het werk kan. En als dat niet lukt, dan maak je maar afspraken met je baas.(!). Terwijl in oktober keuring Wia aangevraagd zou worden! En tot eind november geldt nog de hersteltijd van de operatie die ik heb gehad bovendien! Volgens mij is de werkgever bang dat hij mij na keuring in principe in dienst moet houden en wil niet naar een baan met kleinere omvang voor mij (waar het best eens op uit zou kunnen draaien). Wat te doen als ik straks zogenaamd. 'beter' gemeld ben? Direct weer ziek melden?

07-11-2022 Vraag van frou

Arbo arts adviseert de werkgever toch? Brengt advies uit. Werkgever beslist. Dus overleg met werkgever is inderdad aan de orde.
Keuringstraject kan gewoon door lopen lijkt mij.
En beter melden doe je zelf. De ARBO-arts kan je arbeidsgeschikt achten.
Het klnkt alsof er inderdaad een goed gesprek met de werkgever aan de orde is.

07-11-2022 Antwoord door Ronn

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste Frou,

Zolang je nog moet herstellen van een operatie, ben je herstellende en dus niet volledig inzetbaar. Bij reintegratie gaat het er om dat je, gezien je beperkingen, langszaam weer opbouwd. Het is dus een proces van ervaren hoe het re-integreren werkelijk gaat.
De arbo-arts kan wel zeggen dat hij verwacht dat je 21 oktober weer volledig aan het werk bent maar je lichamelijke toestand bepaald! Het is inderdaad belangrijk om op je werk, met je leidingevende, te bespreken hoe het werkelijk gaat en waar je aan toe bent.
De arbo-arts kan niet in eens bepalen dat je de 21ste oktober weer volledig beter en aan het werk bent. Blijf bij hoe het nu is en prober niet teveel in de tijd vooruit te denken, dat helpt niet. Als je arbo-arts een andere mening heeft dan je medisch specialist kan je bij het UWV een deskundigenoordeel aanvragen,
Probeer bij jezelf te blijven en veel sterkte met re-integreren,
en beterschap,
www.anitasmeding.nl

07-11-2022 Antwoord door Anita

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van het beste re-integratiebureau

Wij vergelijken het aanbod voor re-integratie in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende re-integratietraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Re-integratie traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40