Vraag

Klachten over re-integratie

Na bijna 25 jaar bij de gemeentelijke overheid te hebben gewerkt heb ik ontslag gekregen. De gemeente is eigen risicodrager en doet samen met een re-integratiebureau de re-integratie. Omdat ik alleen maar bij een gemeente heb gewerkt en ged. bem afgekeurd, is met het re-integratiebureau afgesproken en vastgelegd in een Plan van Aanpak dat ik eerst stage ga lopen bij verschillende instellingen en bedrijven, dus geen gemeente, om zo een bredere kijk te hebben op wat er voor mij mogelijk is en welke banen er zijn.
Via de gemeente heb ik 3 maanden stage gelopen bij een andere gemeente, ik wilde deze stage niet verlengen omdat dit voor mij geen zin had. Het re-integratiebureau vond de verlenging ook niet zinvol, en dit was ook niet volgens afspraak. Ik ga veel liever ergens anders stage lopen om zo meer ervaring op te doen. De gemeente blijft echter drammen en mij op een onheuse manier onder druk zetten dat ik de stage bij de naburige gemeente moet verlengen. Het is hoog opgelopen en ik zit op dit moment ziekt thuis. Het re-integratiebureau reageert: wie betaald die bepaald, en loopt met de staart tussen de benen weg en laat mij vallen. Ik begrijp best dat ik mee moet werken aan de re-integratie, ik wil ook graag stage lopen, maar dan moet het wel zin hebben. De naburige gemeente is een herindelingsgemeente en mag tot jan 2015 niemand aannemen, dus ben ik natuurlijk een goedkoop krachtje.
Mag mijn ex-werkgever, de gemeente, mij zo onder druk zetten en bepalen waar ik stage MOET lopen terwijl dat niet volgens de afspraak is. Bij wie kan ik hulp krijgen ?
Een andere ex-collega heeft zelf een ander stage adres gezocht, wilde ook ergens anders stage gaan lopen wat voor hem meer zinvol was. Hij zit nu in grote problemen omdat de gemeente hem nu van van alles en nog wat beschuldigd.
Kan dit zo maar ??

07-11-2022 Vraag van Anna

De eerste vraag die bij mij op komt is: is er daadwerkelijk een andere mogelijkheid tot stage?
Zo ja, lijkt me overleg met de werkgever mogelijk om die -andere, meer gewenste- stage te kunnen aanpakken.
Zo nee, is mijn eerste gedachte: beter die verlengde stage, dan thuis zitten.
Dan ga ik er wel van uit, dat het een nuttige stage is.
Dat er geen mogelijkheid is tot indiensttreding vind ik minder relevant. Dat zou natuurlijk mooi zijn, maar daarop is de stage ook niet gericht. Die stage vergroot wel de kans daar toe! Of de andere werkgever wellicht een financieel voordeel bij de stage heeft (goedkope werkkracht) is van tweede orde. Van eerste orde is of de stagair nut heeft van de stage, behalve natuurlijk sowieso dat werk zoeken vanuit een werkzame situatie de voorkeur heeft boven werk zoeken vanuit een thuis situatie.

Al met al toch wel een lasting parket. Ik wens je geduld en sterkte toe en hoop op een nieuwe arbeidsplek binnen afzienbare tijd.
groet,
Ronn van Etten

07-11-2022 Antwoord door Ronn

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van het beste re-integratiebureau

Wij vergelijken het aanbod voor re-integratie in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende re-integratietraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Re-integratie traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40