Vraag

Hoe omscholen zonder budget?

Ik zit bijna 2 jaar in de ziektewet en kan mijn vorige werk niet meer doen. Nu wil ik omscholing doen maar hoe en waar? Het potje van de uwv is leeg. Ik weet niet meer wat ik moet.

07-11-2022 Vraag van Mike

Beste Mike,

Bij het tweede jaar ziektewet komt de beoordeling voor aanvraag WIA er aan. Het UWV zal dan een inschatting maken van je mogelijkheden, dan wel je ziekte percentage of je resterende verdiencapaciteit en afhankelijk daarvan of je recht hebt op een WIA uitkering of een aanvullende uitkering. Vanuit de WiA zijn er nog wel financiƫle mogelijkheden. Naar aanleiding van de herbeoordeling zou je deze vraag kunnen aankaarten bij het UWV.
Voor mensen, zonder voorzieningen of uitkering, welke een ondersteuning nodig is kan er een zogenaamd Z-tje worden aangevraagd. Je zou een vrijblijvend oriƫnterend gesprek kunnen aanvragen bij een loopbaancoach bij jou in de buurt. Kijk bijvoorbeeld op de website van www.noloc.nl
Heel veel wijsheid toegewenst bij het nemen van een nieuwe stap
www.anitasmeding.nl

07-11-2022 Antwoord door Anita

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van het beste re-integratiebureau

Wij vergelijken het aanbod voor re-integratie in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende re-integratietraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Re-integratie traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40