Vraag

Re-integratie vanuit werkloosheid na herstel kanker

Einde contract bij werkgever, maar ben herstellende van kanker, kom dus bij uwv terecht, hoe gaat dat met re-integreren? Ik ben overigens vrachtwagenchauffeur, en ben straks dus werkloos. Op dit moment nog aan het herstellen van een pittige operatie, maar zou graag weten wat mij te wachten staat. Kan ik wel bij een nieuw bedrijf rustig weer beginnen?
Vriendelijke groet,
Freddie

07-11-2022 Vraag van Freddie

Beste Freddie,
Wat een pittige situatie! Herstellen van kanker is een heel proces, fijn dat het de goede kant op lijkt te gaan.
Je hebt wel einde contract bij je werkgever maar met ingang van 1-1-2013 is de werkgever verantwoordelijk de re-integratie van personeel dat in de ziektewet komt, ook bij einde contract! Je werkgever heeft er baat bij dat je weer aan de bak komt want anders kan hij ziektegeldpremie voor jou door blijven betalen..
Voor elk re-intergratietraject geldt, kijken naar de mogelijkheden en rustig aan beginnen met opbouwen. In deze tijd zijn er geen garanties te geven voor werk en het is ook nog niet duidelijk hoe je re-integratie er uit gaat zien, begrijp ik uit je verhaal.., Mijn advies voor jou is:richt je eerst op je herstel, re-integratie naar werk komt vanzelf wel..
Sterkte met alles,
www.anitasmeding.nl

07-11-2022 Antwoord door Anita

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van het beste re-integratiebureau

Wij vergelijken het aanbod voor re-integratie in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende re-integratietraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Re-integratie traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40