Vraag

Meningsverschil bedrijfsarts tijdens spoor 2 van het re-integratietraject

Volgens de bedrijfsarts ben ik voor mijn huidige functie afgekeurd, maar mag ik per werkdag 4 uur lopen/staan. Ik ben het hier niet mee eens want ik kan volgens mij meer lopen/staan per werkdag.
Ik wil weten hoe mijn bedrijfsarts erbij komt dat dit zo is, want ik heb contact gehad met mijn huisarts en er is sprake van een lichte vorm van mijn aandoening.
Mijn vraag is; Hoe kan ik dit oplossen ?

07-11-2022 Vraag van Rob

Beste Rob,

Een bedrijfsarts kan je niet afkeuren voor je functie. Strikt genomen kan het UWV alleen een afkeuring maken, gekoppeld aan de beoordeling voor aanvraag WIA in kader van het tweede jaar ziektewet, of eerder als duidelijk is dat je door ziekte niet kan werken.. Je zou de bedrijsarts schriftelijk kunnen vragen naar zijn of haar motivatie. In de wet verbetering poortwachter is opgenomen dat de werkgever zich dient in te spannen voor je re-integratie. Het meest voor de hand liggende is dat dit binnen de eigen functie is, mocht dit niet gaan dan dient er gekeken te worden naar het verkrijgen van andere werkzaamheden bij je werkgever. Mocht dat niet gaan dan kan de werkgever spoor twee inzetten, het verkrijgen van werkzaamheden elders.
Bij re-integratie is het gebruikelijk om langszaam aan te beginnen met het opbouwen van uren. Het komt vaak voor de werknemers hun mogelijkheden overschatten.
Als je uitleg van je bedrijfarts hebt ontvangen, kan je via het UWV een deskundigen oordeel laten maken. Ik adviseer je om allert te zijn, want het lijkt er op dat het bedrijfs(arts) je probeert te lozen en zonodig juridisch hulp in te schakelen.
Sterkte met je herstel en het verkrijgen van duidelijkheid van je werkgever. Je mag ook bellen voor overleg.
met vriendelijke groet,
drs. anita Smeding
www.anitasmeding.nl

07-11-2022 Antwoord door Anita

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van het beste re-integratiebureau

Wij vergelijken het aanbod voor re-integratie in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende re-integratietraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Re-integratie traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40