Vraag

Re-integratie lukt niet door beperking aan handen

Ik ben een man van 42 jaar. Door een beperking aan beide handen moet ik mijn [bouw] vak verlaten. Re-integratie loopt via UWV. Nu wil ik zeer graag de maatschappelijke zorg in. Een loopbaanadvies gaf aan dat ik er zeer geschikt voor zou zijn. Maar ja....42
Ik ben nu via het re-integratiebedrijf aan het solliciteren op vacatures in de zorg. Maar ja, dat schiet niet op. Ik word overal afgewezen,wat ook logisch is. Mijn beperking is lymfoedeem aan beide handen en onderarmen waardoor ik steunkousen (handschoenen) draag.

07-11-2022 Vraag van Rijk

hallo rijk,
uit je informatie kan ik niet afleiden welke opleiding in de maatschappelijke richtingen je hebt gevolgd. Wellicht maakt je namelijk meer kans op werk als je op zoek gaat naar een leerwerkplek in combinatie met een opleiding. Zonder opleiding kan je een baan in de zorg namelijk wel op je buik schrijven. Als je informatie of advies wil over de mogelijke trajecten dan kun je altijd contact opnemen met me info@meerkans.org.
met vriendelijke groeten
Daisy Schrama-Beelen

07-11-2022 Antwoord door Daisy

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste Rijk,
Misschien kan ik op twee manieren helpen:
Allereerst je gezondheid: Ik kan van harte een natuurproduct -zonder bijwerkingen dus- aanbevelen wat het herstel van het oedeem snel kan gaan bevorderen!?
Ten tweede weet ik niet waarom je de zorg in wilt. Als dat alleen voortkomt uit een loopbaanadvies maar niet vanuit je zelf, dan zet ik hierbij mijn vraagtekens. Het zou misschien kunnen zijn dat je iemand bent die graag anderen wil helpen, maar daar hoef je de zorg niet voor in. Daarbij komt dat een loopbaanadvies alleen maar uitgaat van een baan, terwijl er nog zoveel mogelijkheden meer zijn. Kijk eens op www.ontdekvrijheid.nl en ontdek...
Voor je gezondheid kun je me privé een bericht sturen naar marcelvanderwiel@gmail.com.
Met vriendelijke groet,
Marcel van der Wiel
Forever Lifestyle Services

07-11-2022 Antwoord door Marcel

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste Rijk,
Ik deel geheel de mening van collega Mirjam Gaasterland. Ook ik ben verbaasd over het feit dat geen rekening gehouden is met het feit dat je niet met je handen kunt werken. Ik raad je aan met een loopbaanadviseur in gesprek te gaan over een vooral realistisch en haalbaar alternatief. Hierboven heb je al hulp aangeboden gekregen. Praten kan altijd en zo kun je zelf checken wie jou daarin verder kan helpen. Met loopbaanadviseurs die NOLOC-erkend zijn, heb je in ieder geval een professional in de arm genomen die lid is van de landelijke beroepsvereniging.
Succes en houd moed!
Hartelijke groet,
Marianne Elken
www.elkentalent.nl
06-15568720

07-11-2022 Antwoord door Marianne

Vond je dit antwoord nuttig?

Hoi Rijk
Wat ik in jouw situatie aanraad is dat je binnen jouw netwerk zoekt naar een zorginstelling waar je een of meer dagen mag meelopen om te kijken of de zorg inderdaad wat voor je is. Als je dit goed doet, kan je ook een aanbeveling vragen en die kan je weer meesturen met je cv.
Je mag gerust vrijblijvend contact opnemen.
Contactgegevens op mijn LinkedInprofiel
Mieke Veldman

07-11-2022 Antwoord door Mieke

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van het beste re-integratiebureau

Wij vergelijken het aanbod voor re-integratie in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende re-integratietraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Re-integratie traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40