Vraag

UWV verplicht mij om aan een re-integratietraject deel te nemen

Ik heb sinds een half jaar ZW uitkering. Ik heb een chronische aandoening waardoor ik mijn eigenlijke werk niet meer kan uitvoeren. Ik kreeg laatst een brief in de bus van een re-integratiebedrijf met een uitnodiging voor een kennismaking. Dat bedrijf neemt haar kandidaten tijdelijk over op de loonlijst, en neemt het risico over van UWV. Wat zijn de gevolgen hiervan juridisch voor mij? Ben ik automatisch 'beter' als ik op die loonlijst sta? Kom ik dan in de WW als ik na mijn proefplaatsing toch niet kan aanblijven (met als risico te belanden in bijstand)? Wat kan ik doen als ik zelf vind dat ik niet beter ben? Ik heb immers een langdurige aandoening en evt. bijstand vind ik dan niet juist. Welke middelen heb ik? Verder: ik heb geen overleg gehad met mijn werkcoach over de beschikbare reintegratiebureaus. Kan ik dit alsnog 'eisen', en kan ik zelf eerst nog zoeken naar een bureau op basis van IRO?

07-11-2022 Vraag van Thomas

Gezien jouw medische achtergrond zou ik hier ook niet zonder meer op ingaan omdat de gevolgen niet te overzien zijn. Dit zou ik zoals mijn voorganger nog eens goed tegen het licht aanhouden. Ik zou je adviseren eerst te bekijken of je gebruik kunt maken van een IRO (volgens mij kom je daarvoor in aanmerking) en dat je dan eerst zelf een bureau uit kunt kiezen. Dit in tegenstelling tot het gegeven dat dit je opgelegd wordt. Dat voelt al anders.

07-11-2022 Antwoord door Tibert

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van het beste re-integratiebureau

Wij vergelijken het aanbod voor re-integratie in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende re-integratietraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Re-integratie traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40