Vraag

Moet ik iedere baan accepteren tijdens re-integratietraject?

Ik ben sinds februari 2011 ziek, kan niet meet terugkeren in oude beroep. Al die tijd heb ik me flexibel opgesteld voor vervangende werkzaamheden. Nu krijg ik een baan aangeboden wat ik absoluut niets vindt (heb vier keer meegelopen). En het is op tijden als mij kinderen uit school komen. Wat zijn mijn rechten, moet ik deze baan accepteren?

07-11-2022 Vraag van Corina

Beste Corina,
Als ik jou zo hoor, lijkt het me geen situatie waarin jij naar herstel kunt komen, even los van rechten en plichten. Zowel werkgever, als werknemer dienen hun best te doen om zodanige omstandigheden te creƫren dat de zieke werknemer naar een goed herstel kan komen. Dat kan intern zijn, maar ook extern. Dat kan de eigen functie zijn, maar ook een andere, wanneer de eerste niet meer haalbaar is, zoals in jouw situatie. Laat je werkgever weten dat de aangeboden baan, voor de nodige dilemma's zorgt die jouw herstel in de weg staan. Nog mooier is wanneer je zelf pro-actief met een alternatief kunt komen, zodat je laat zien dat je je nog steeds graag flexibel opstelt en van goede wil bent. Grote kans dat de werkgever met je mee wil bewegen. Misschien is het sowieso raadzaam om eens met een arbeidsjurist te gaan praten wanneer jullie er niet uitkomen.
Sterkte en ik wens je een goed herstel!
Hartelijke groet,
Marianne Elken
ElkenTalent Loopbaancoaching &
Personeelsontwikkeling
06-15568720
info@elkentalent.nl

07-11-2022 Antwoord door Marianne

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van het beste re-integratiebureau

Wij vergelijken het aanbod voor re-integratie in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende re-integratietraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Re-integratie traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40