Vraag

Re-integratietraject in gevaar door financiele situatie re-integrant

Hoe gaan Reintegratie bureaus om met vragen van reintegranten die aangeven geen geld te hebben om bijvoorbeeld de fysio te betalen of de computer niet kunnen laten repareren? Hierdoor komt het re-integratietraject in gevaar...

07-11-2022 Vraag van Christa Bergmann

Hallo Christa,

Leuk dat je dit vraagt! Het gebruikelijke antwoord is: dat is de zaak en de verantwoordelijkheid van de reintegranten.
Echter in de jaren dat ik mensen begeleid kijk ik ook altijd naar de randvoorwaarden en vaak moet je iets extra's doen zodat re-integratie waarschijnlijker wordt. Soms is het helpen met aanvragen schuldsanering, het financieren van een opleiding maar soms ook het gezamenlijk zorgen voor een social vangnet of meegaan naar een tandarts om een paar voorbeelden te noemen.. Dit is echter een meerwaarde en vrijwillig aangeboden vanuit de betrokkenheid en integriteit van mijn re-integratiebureau.
volgens mij geldt voor alles: maak dingen bespreekbaar en als het niet lukt vraag hulp en verwacht niet dat anderen het spontaan voor je gaan oplossen.
Succes!
www.anitasmeding.nl

07-11-2022 Antwoord door Anita

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van het beste re-integratiebureau

Wij vergelijken het aanbod voor re-integratie in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende re-integratietraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Re-integratie traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40