Vraag

Rechten en plichten tijdens re-integratie

Ik ben sinds september 2012 gedeeltelijk ziek. Op dit moment is mijn baas bezig met een re-integratieplan. Voor mijn ziekte werkte ik 20 uur verdeeld over 3 dagen. Omdat ik niet langer dan 4 uur achter elkaar kan zitten (ik heb een zittend beroep), wil mijn werkgever dat ik mijn 20 uur over 5 dagen ga verdelen. Mag de werkgever dit van mij eisen? Ik heb niet voor niets 3 dagen altijd gewerkt dit i.v.m. de opvang van mijn kinderen. Moet ik voor re-integratie naast mijn normale 3 werkdagen ook die andere 2 werkdagen beschikbaar zijn. Daarnaast is het de vraag of dit wel passend is en of 5 dagen achter elkaar niet teveel is. wat is nu verstandig om te doen?

07-11-2022 Vraag van Carmen

Beste Carmen,
Het is belangrijk om te bedenken en te ontdekken wat goed voor jou is. Voor jou is het belangrijk dat je werk en gezin in balans zijn. Hoe deze balans er voor jou het beste uitziet, is een kwestie van proberen en eerlijk zijn naar jezelf over wat wel en niet kan. Het is gebruikelijk om het aantal werkzame uren rustig op te bouwen. Blijf in contact met je werkgever over hoe het re-integreren gaat. Begin eerst met een dag dan rustig opbouwen naar twee dan drie dagenen. dan heb je ook tijd om te onderzoeken welke mogelijkheden je hebt voor kinderopvang en/of je het kan permiteren om minder te werken. Maar blijf in het hier en nu en kijk hoe het gaat en loop niet teveel op de zaken vooruit..
Heel veel succes,
www.anitasmeding.nl

07-11-2022 Antwoord door Anita

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van het beste re-integratiebureau

Wij vergelijken het aanbod voor re-integratie in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende re-integratietraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Re-integratie traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40