Vraag

Wat kan ik vragen bij uwv?

Ik ben op dit moment erg depressief, al een tijdje ziekgemeld bij uwv. Ze hebben nu mij uitgenodigd voor re-integratiegesprek. Diep van binnen wil ik ook graag gaan werken, maar ik weet niet wat bij mij past en wat ik nu kan. Ik heb geen diploma's, ik heb geen idee wat ik zou doen en ik weet ook niet wat ik kan vragen aan uwv. Wat zijn mijn rechten, kansen? Zou u mijn alstublieft daarbij willen helpen.
Heel erg bedankt.

07-11-2022 Vraag van Khira

Beste Khira,
Bij ieder gesprek met een medewerker van het UWV mag je altijd iemand meenemen. In jouw situatie zou ik dat zeker doen. Twee horen tenslotte meer dan een. Neem iemand mee die rustig is en die je vertrouwt en liefst ook een beetje van de materie weet.
Je geeft aan dat je erg depressief bent. Ben je hier ook voor onder behandeling bij een specialist of behandelt de huisarts jou. Men kan je niet re-integreren als dit tot schade van jouw gezondheid is.
Ik wil niet publiekelijk verder ingaan op jouw vraag, maar als je meer wilt weten stuur dan een e-mail met jouw contactgegevens naar gwicherts@werkadvies.com, dan neem ik contact met je op en kunnen we het rustig doorspreken.
Vriendelijke groet,
Gerpiet Wicherts, arbeidsdeskundige
WerkAdvies BV
e: gwicherts@werkadvies.com m: 06-14541538

07-11-2022 Antwoord door Gerpiet

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste Khira,
op de eerste plaats zou ik je willen adviseren je niet al te druk te maken over dit aanstaande gesprek. Ga ervan uit dat men je wil helpen. Probeer als het effe kan daarbij toch van te voren evt met iemand uit jouw omgeving te praten om helder te krijgen wat je zelf echt zou willen. Als je dat in gedachte houdt, zit je al wat sterker in dat gesprek dan dat je helemaal onvoorbereid bent.
Mocht je nog nadere vragen hebben, mail of bek mij dan tibert.lagarde@lagardeyou.nl / 06-45630455

07-11-2022 Antwoord door Tibert

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste Khira,

Dank voor je openheid op deze site, daar is moed voor nodig. En dat is misschien ook de reden waarom wij reageren. Als je wilt denken in 'kansen' en niet in 'rechten', dan kunnen wij misschien wel helpen. Onze persoonlijke ervaring, ondergetekende, is dat diploma's niet belangrijk hoeven zijn en dat een depressie wellicht heel snel te overwinnen is als je iets tegenkomt waar je hart sneller van gaat kloppen, iets wat je echt ziet zitten en wat je energie geeft. Kijk eens op www.ontdekvrijheid.nl en bij interesse reageer je gewoon even via de site. Wie weet?!...
Met vriendelijke groet,
Marcel van der Wiel
Forever Lifestyle Services
T: 073 5496002

07-11-2022 Antwoord door Marcel

Vond je dit antwoord nuttig?

Dag Khira,
Depressies zijn draken met een boodschap. Het lijkt mij essentieel eerst zeer goed te onderzoeken wat voor jou de angel uit je depressie is voordat je weer in een werkmodus gaat - over tot de orde van de dag ...

07-11-2022 Antwoord door Cees

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van het beste re-integratiebureau

Wij vergelijken het aanbod voor re-integratie in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende re-integratietraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Re-integratie traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40