Vraag

Salarisverlies re-integratie

Ik zit in een re-integratietraject. Nou heb ik een baan aangeboden gekregen bij mijn werkgever met verlies van ongeveer €750 bruto minder, wat kan ik hiermee?

07-11-2022 Vraag van Monique

Beste Monique,

Wat vervelend voor je dat je een baan aangeboden hebt gekregen met minder salaris. Het lijkt me belangrijk om goed voor jezelf op te komen en te onderhandelen met je werkgever. Heb je een verlies in uren of demotie (andere functie in een lagere schaal) aangeboden gekregen? Dan is het gebruikelijk dat er een lager salaris wordt aangeboden.
Wellicht is het goed om je begeleider van je re-integratietraject mee te alten deken en mee te laten onderhandelen.
Sterkte en success
www.anitasmeding.nl

07-11-2022 Antwoord door Anita

Vond je dit antwoord nuttig?

Hallo Monique
ik kan me indenken dat het een lastige vraag is. het inkomensverlies is aanzienlijk, maar ik kan niet beoordelen hoeveel er over blijft. als het je in de financiële problemen brengt, dan moet je e.e.a. goed overwegen, maar bij een ww lever je ook al snel veel geld in. als het een re-integratietraject is waarbij ook het UWV meekijkt, gaat het primair niet om hoeveel iemand bij een nieuwe baan verdient, maar wel of het passend werk is. Het UWV stelt zich op het standpunt dat je passend werk moet accepteren. Waarschijnlijk ziet jouw werkgever toch wel kwaliteiten in je dus ga met hem in gesprek. het vinden van een nieuwe baan in deze tijd is niet gemakkelijk en zal naar verwachting in de komende tijd ook niet veranderen. overweeg bij jezelf of deze aangeboden functie passend voor je is en maak dan een keus. je kunt zelfs beter vanuit een bestaande functie solliciteren dan vanuit een ww situatie.
succes
met vriendelijke groet
Henk Koning
3dnet consultancy

07-11-2022 Antwoord door H

Vond je dit antwoord nuttig?

Monique,
ik zou ook eens kijken wat er geregeld is in de CAO van de werkgever. Ik begrijp dat je bij de oude werkgever blijft werken en misschien staat in de CAO wel een regeling wat er met je salaris gebeurd als je niet meer in je oude functie kan terugkeren.
Succes,
Ton Vermin
Sollicitatielab

07-11-2022 Antwoord door Ton

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van het beste re-integratiebureau

Wij vergelijken het aanbod voor re-integratie in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende re-integratietraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Re-integratie traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40