Vraag

Recht op ww-uitkering na re-integratietraject

Ik zit in het tweede spoor traject en mijn werkgever geeft aan dat ik het geld ook mee kan krijgen wat zij anders kwijt zijn aan een re-integratiebureau. Maar heb ik dan bij ontslag wel recht op een ww-uitkering? Of loop ik deze dan mis, mocht het me niet lukken zelf een baan te zoeken.

07-11-2022 Vraag van Marianne

Je kunt niet ziek uit dienst. Je moet dan dus eerst beter gemeld worden (kan dit met je gezondheid?) Middels een goed opgestelde beëindigingsovereenkomst is de kans op toekenning WW groot. Garanderen kan echter niemand want het UWV doet hier een uitspraak over. Ik adviseer je dan ook om een goede arbeidsjurist hiernaar te laten kijken.

07-11-2022 Antwoord door Anja

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste Marianne,
Je geeft aan dat je werkgever en jijzelf al eerder tot de conclusie zijn gekomen dat re-integratie bij je huidige werkgever niet mogelijk is en daarom wordt spoor 2 ingezet. Als je van je werkgever geld meekrijgt of een re-integratietraject doorloopt, dat markt voor het verkrijgen van een ww-uitkering niets uit, als het process daarvoor goed is doorlopen dan heb je recht op een ww-uitkering.
Voor vragen mag je me ook bellen.
Succes, Anita

07-11-2022 Antwoord door Anita

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van het beste re-integratiebureau

Wij vergelijken het aanbod voor re-integratie in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende re-integratietraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Re-integratie traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40