Vraag

Terugkeer eigen functie

Ik re-integreer op een andere afdeling en in een andere functie. Een arbeidsdeskundige heeft gekeken of dit passend werk is tijdens mijn re-integratie, dat is het. Nu ben ik bijna hersteld en bij volledig herstel wil
ik terug naar mijn eigen functie. Leidinggevende gaat nu ineens vasthouden aan het rapport van de arbeidsdeskundige, de terwijl bedrijfsarts terugkeer eigen functie adviseert en er zijn bij herstel geen medische beperkingen. Mijn gevoel zegt dat dat niet mag. Wat zijn mijn rechten en plichten?

07-11-2022 Vraag van Yo


Beste yo
Doel van de Re-integratie is in eerste instantie altijd terugkeer eigen functie! Dit is je recht. Binnen de twee jaar ziekte is dat het streven, ook al zit je iIn je tweede ziektehaard en het blijkt dat je dusdanig bent hersteld, keer. Je terug in eigen functie!

Heel veel succes en mooi dat je weer hersteld!

07-11-2022 Antwoord door Christa

Vond je dit antwoord nuttig?

Ramon, je werkt kennelijk bij een groot bedrijf, omdat je de mogelijkheid had om op een andere afdeling te re-integreren. Mijn eerste vraag is, wordt de leidinggevende gedekt door zijn bazen? Zo niet ga eens met zijn baas praten. Als er een OR is, ga dan met hen praten. Een chef die je niet terug wil, maakt het voor jou niet makkelijk om daar terug te keren. Zijn er gelijksoortige functies binnen het bedrijf waar je wel terug kan. Kortom, probeer eens binnen het bedrijf met de afdeling PZ en of OR in gesprek te komen met de baas van je leidinggevende om een oplossing te vinden. Belangrijk is wel dat je deze gesprekken samen met een vertrouwenspersoon voert.
succes,
Ton Vermin
Sollicitatielab

07-11-2022 Antwoord door Ton

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van het beste re-integratiebureau

Wij vergelijken het aanbod voor re-integratie in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende re-integratietraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Re-integratie traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40