Vraag

Carriereswitch naar de procesindustrie

Geachte heer/mevrouw,
Op dit moment ben ik 28 jaar en werkzaam bij defensie. Gezien de onzekerheid en de ( toekomstige ) bezuinigingen, zou ik graag de overstap willen maken naar de procesindustrie. Ik heb in het verleden een mbo-4 diploma afgerond in de administratie. Maar ik zou graag een opleiding in de procestechniek willen leren en in de toekomst willen werken.

Kunnen jullie iets voor mij betekenen/adviseren hoe ik in deze sector terecht kan komen?

Met vriendelijke groet,
Robert

07-11-2022 Vraag van Robert

Beste Robert,
Bel me gerust op 026-3512661. Dan kan ik je persoonlijk te woord staan en met je meedenken hoe je deze carrièreswitch kunt maken.

Met vriendelijke groet,
Herma Wichman
www.stipopdehorizon.nl

07-11-2022 Antwoord door Herma

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste Robert,
Belangrijk bij een overstap is goed duidelijk te hebben of sector en werkzaamheden goed aansluiten bij jouw voorkeuren interesse, vaardigheden e.d. Hoe heb jij je georiënteerd op deze sector, kloppen jouw beelden en verwachtingen? Een dergelijke oriëntatie is ook ondersteunend aan jouw motivatie als je in gesprek bent met bedrijven over werk en opleiding.
Voor een overstap is kennis en ervaring nodig. Mogelijk biedt een speciaal daarvoor opgezet leerwerktraject een oplossing. Er zijn bedrijven/bureaus die dat ook als zodanig aanbieden. Een BBL-traject is als een variant daarop te beschouwen. Misschien kun je ook met je huidige werkgever in gesprek over de mogelijkheden voor omscholing. Defensie heeft Loopbaan- of mobiliteitsadviseurs in dienst die jou zouden kunnen helpen. Wil je daar geen gebruik van maken, dan kun je nog op de website van de beroepsorganisatie van loopbaanprofessionals www.noloc.nl zoeken naar een loopbaanbegeleider die in jouw regio werkzaam is.
Succes,
Carla Huppelschoten
Info@werkcollectiefeemvallei.nl
www.werkcollectiefeemvallei.nl

07-11-2022 Antwoord door Carla

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van het beste re-integratiebureau

Wij vergelijken het aanbod voor re-integratie in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende re-integratietraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Re-integratie traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40