Vraag

Re-integratie via bevriende ZZP-er

Ik ga wellicht binnenkort re-integreren via 2e spoor. Mag dit bij een bevriende ZZP'er, die in dezelfde branche zit als ik? Wat zijn de eisen voor een organisatie ( of zzp'er) waar het tweede spoor re-integratietraject ingezet wordt?
Met vriendelijke groet,
Harold

07-11-2022 Vraag van Harold

Beste Harold,
Het is belangrijk dat je zaken doet met een persoon of organisatie welke je vertrouwd en wat goed bij je past. Dat het een bevriende zzp-er is kan een meerwaarde zijn, maar vraag wel naar zijn ervaringen/resultaten om te kijken of dit inderdaad het beste voor jou is. De werkgever moet hier natuurlijk wel achter staan, helemaal als de werkgever de feitelijke opdrachtgever is. (en dus voor de betaling moet zorgen). Succes met outplacementtraject en het vinden van een nieuwe werkplek!

07-11-2022 Antwoord door Anita

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste Harold,

Zoals Anita terecht opmerkt moet je zorgen voor een deugdelijk reïntegratiebureau met voldoende kennis en ervaring. Dat de uitvoerende van dat bureau een vriend is kan idd voordelig, maar ook nadelig zijn ... e.e.a. hangt ervan af hoe bevriend en open jullie naar elkaar zijn en willen zijn. Een goede coach is namelijk niet altijd aardig in de ogen van een cliënt als deze confronterende feedback moet geven. Kan jullie vriendschap dat aan? Ik coach bijvoorbeeld liever geen mensen die heel dicht bij me staan, want dat kan vervelend zijn in de privésfeer. Als coach weet je vaak dingen die spelen bij de cliënt, die deze niet zo direct bespreekt met familie of vrienden.
Denk hier maar over na en neem dan een goed besluit.

Hartelijke groet,
André Supheert Bba. RL

07-11-2022 Antwoord door André

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste Harold,
Voor het UWV is het belangrijk dat een reïntegratiebureau voldoet aan de eisen van Blik op Werk en dat keurmerk heeft of bezig is dat te behalen. Ik heb het keurmerk zelf niet, maar lift mee op de licenties van een organisatie waarbij ik aangesloten ben.
Persoonlijk heb ik wel vakgerichte certificeringen zoals CMI, waardoor ik kan aantonen dat ik aan bepaalde eisen voldoe in mijn werkwijze.

Hg,
André Supheert Bba. RL

07-11-2022 Antwoord door André

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van het beste re-integratiebureau

Wij vergelijken het aanbod voor re-integratie in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende re-integratietraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Re-integratie traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40