Vraag

Mijn werkgever wil dat ik een contract teken bij andere werkgever tijdens mijn re-integratietraject

Ik ben bij mijn werkgever 100% nog ziek, zit in het re-integratietraject. Men wil nu dat ik een contract aan ga bij een andere werkgever. Ik wil dit alleen op detacheringsbasis. Door een sanctie van het UWV aan mijn werkgever zit ik in het derde ziektejaar en ben nog niet gekeurd. Ik ben bang dat als ik teken dat ik al mijn rechten verspeel.
Wie helpt mij?

07-11-2022 Vraag van Leny

Beste,
Je hebt gelijk dat je dit op detacheringsbasis wil doen.Zo werk je mee aan je reintegratie.
Als dat goed bevalt kun je in de toekomst overstappen.
Kennelijk is er tot op heden te weinig gedaan IKV reintegratie.
ABWA Wim Ambagts

07-11-2022 Antwoord door Wim

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste Leny, je kan ook je laten detacheren met in het vooruitzicht een contract bij de nieuwe werkgever wanneer detacheringsbasis voldoet aan ieders verwachtingen. Ondertussen kan je ook je vraag aan het UWV stellen, welk advies zij hier geven. Tevens kan je ook advies vragen aan een arbeidsdeskundige van UWV of de bedrijfsarts van je huidige werkgever, of dit nieuwe werk passend is. Succes!

07-11-2022 Antwoord door Christa

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste Leny,

Je werkgever heeft al en loonsanctie gekregen en probeert nu de bal aan jou door te geven. Je bent al meer dan 2 jaar ziekgemeld. IN die tussentijd hebben je werkgever en jij het een en ander te doen om te zorgen dat je weer reïntegreert op de arbeidsmarkt. Je schrijft echter dat je ook nog niet gekeurd bent. De WIA keuring kan in principe vanaf 4 maanden voor het einde van je tweede ziektejaar aangevraagd worden. Echter ... constateert het UWV dat de te nemen stappen niet zijn gevolgd binnen de voorgeschreven tijdlijn, dan geeft het UWV aan dat je werkgever samen met jou alsnog moeten gaan werken aan de re-integratieprocedure.

Het eerste jaar is in de regel al het mogelijk doen om je te laten terugkeren op je oude werkplek of op een vervangende (transitie) en aangepaste werkplek. (spoor 1)
Het tweede jaar dient een extern bureau ingeschakeld te worden ten behoeve van het spoor 2 traject, waarbij het de bedoeling is dat je passend werk aanvaard. Detacheringsbasis of vast contract bij nieuwe werkgever of payrollbedrijf maakt niet uit. Hieraan zul je moeten meewerken anders verzuim jij op het punt van medewerking verlenen aan jou re-integratie. Maar let op!
Heeft de werkgever al het mogelijk gedaan om jou te kunnen behouden binnen zijn bedrijf? Zo ja, maar er zijn geen mogelijkheden: dan moet je meewerken aan exit.
Zo nee, dan moet spoor 1 alsnog gevolgd worden voordat spoor 2 ingezet kan worden.
Als aan alle voorwaarden wordt voldaan dan mag de werkgever je na het tweede jaar reïntegratieinspanningen ontslaan. Normaliter wordt voordat het zover is een WIA keuring aangevraagd bij het UWV.
Succes! Heb je vragen dan mail of bel me maar.

07-11-2022 Antwoord door André

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van het beste re-integratiebureau

Wij vergelijken het aanbod voor re-integratie in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende re-integratietraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Re-integratie traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40