Vraag

Ontslagvergoeding na re-integratie tweede spoor

Ik heb pijn aan mijn beide armen en zit al een jaar in de ziektewet. Nu gaan we de re-integratie 2e spoor opstarten, met een outplacementtraject. Als ik een passende baan heb gevonden via het tweede spoor traject, heb ik daarna nog recht op een ontslagvergoeding? Ik werk al 7 jaar voor mijn werkgever.

07-11-2022 Vraag van Sara

Sara,
Dit is een lastige vraag om te beantwoorden. Je zit nog steeds in de Ziektewet en kennelijk is er nu een plan van aanpak in verband met Wet Poortwachter om je een traject buiten je het bedrijf waar je 7 jaar hebt gewerkt. Of je dan nog recht hebt op een ontslagvergoeding, hangt m.i. af van je oude werkgever. Als je na 2 jaar ziektewet in de WIA komt, krijg je geen ontslagvergoeding. Als je werk kan vinden buiten het bedrijf waar je nu werkt en je gaar evenveel verdienen als je verdiende voordat je ziek werd, kun je waarschijnlijk ook geen vergoeding krijgen. Als je werk vind waarbij je duidelijk minder verdient dan bij je vorige baan, valt er misschien met je baas over te praten.
Succes,
met vriendelijke groet,
Ton Vermin SollicitatieLAB

07-11-2022 Antwoord door Ton

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van het beste re-integratiebureau

Wij vergelijken het aanbod voor re-integratie in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende re-integratietraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Re-integratie traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40