Vraag

Boventallig, wat zijn mijn rechten?

Wegens een conflict ben ik uitgevallen. Geadviseerd wordt om niet terug te keren bij mijn huidige werkgever. Voor mijn toekomst schijnt het beter en gezonder te zijn om op zoek te gaan naar een andere werkplek. Ik word nu gedetacheerd. Ben boventallig, zou graag willen weten wat mijn rechten zijn.

07-11-2022 Vraag van Sander

Sander,
uit je vraag begrijp ik dat door een conflict op je werk , je ziek thuis bent gaan zitten. Ook heeft er kennelijk al een arbeidsdeskundige naar gekeken en die heeft geadviseerd om niet meer terug te keren naar de oude werkplek en werkgever. De vraag is natuurlijk kun je het daarmee eens zijn, dat het beter is om niet terug te keren naar je werkgever. Zo nee, dan zou ik maar eens een arbeidsjurist of de vakbond raadplegen wat je rechten en plichten zijn. Kennelijk wordt je nu gedetacheerd bij een ander bedrijf, maar wordt je salaris nog betaald door je oude werkgever. Voordat het helemaal duidelijk is wat je rechten en plichten zijn, zou ik maar gewoon goed je werk blijven doen bij het bedrijf waar je gedetacheerd bent, om je positie niet nog verder te verzwakken. Het conflict met je werkgever verder op de spits drijven is zeker niet de beste strategie. Pas ook op dat er geen sprake is van werkweigering. Sterkte ermee. Ton Vermin Sollicitatielab.

07-11-2022 Antwoord door Ton

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van het beste re-integratiebureau

Wij vergelijken het aanbod voor re-integratie in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende re-integratietraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Re-integratie traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40