Vraag

Hoe kan ik me als werkloze laten helpen met reïntegreren?

Ik stel deze vraag namens mijn vriend, die nu 10 maanden thuis zit. Hij solliciteert veel maar zonder succes.
Is bereid tot omscholing maar weet niet waar te beginnen en heeft nauwelijks geld om daarin te investeren.
Waar kan hij hulp vinden? Het UWV helpt hem niet met een re-integratie of iets dergelijks.

07-11-2022 Vraag van Hanneke

mogelijk kan je wat tips vinden onder de klantervaringen op www.cesto.biz

07-11-2022 Antwoord door Cees

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste Hanneke,
Het si niet makkelijk om zonder hulp uit deze situatie te komen. Wat je niet aangeeft is naar welk werk je vriend op zoek is of in welke richting hij zich zou willen omscholen.
Als dit ook vragen zijn waar je vriend gen antwoord op weet dan zal hij zich eerst hier om moeten orienteren: wat voor werk zou hij willen doen. Dan denk je ook na over de vragen wat kan ik en wat wil ik en vandaaruit kun je zoeken naar de mogelijkheden die ook daar goed op aansluiten. En dan wordt ook duidelijk of en welke omscholing nodig en mogelijk is.
Op www.123tst.nl kun je een aantal testen maken (ook tegen geringe kosten). Netwerken is belangrijk, in de bibliotheek is bijv. een boek te leen van Aaltje Vincent pover solliciteren via LinkedIn en er zijn ook “zelfhulpgroepen” van werkzoekende aktief, ook op Linked In zoals de broekriem en , ervaren talent. Op de website http://www.helpjezelfaaneenbaan.nl kun je ook tegen geringe kosten m.b.v. adviezen, tips enz. aan de slag.
Voor professionele begeleiding kan je vriend op de website van loopbaanprofessionals www.noloc.nl zoeken naar een professional in jouw regio.
Succes,
Carla Huppelschoten
www.werkcollectiefeemvallei.nl
info@werkcollectiefeemvallei.nl

07-11-2022 Antwoord door Carla

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste Hanneke

Hierbij nemen wij de vrijheid om ons aan u voor te stellen en willen daarbij graag aangeven wat wij voor uw vriend kunnen betekenen. Tjin Consultancy Group biedt begeleiding bij het solliciteren naar werk. Wij onderscheiden ons hierbij in het bieden van individuele begeleiding, middels persoonlijke trajecten geheel op maat gemaakt.

Wij zijn ervan overtuigd dat niemand lang werkloos hoeft te zijn. Om deze reden kiezen cliënten heel bewust voor Tjin Consultancy Group. Gemiddeld zijn onze cliënten 2 á 3 maanden bij ons in begeleiding alvorens zij een nieuwe baan vinden.
Is uw vriend het ook zat om werkloos thuis te zitten? Heeft u vriend genoeg van alle afwijzingen op uw sollicitaties? Of vraagt hij zich af hoe u daadwerkelijk de show kan stelen tijdens een sollicitatie gesprek? Neem dan contact op met Tjin Consultancy Group zodat wij tijdens een vrijblijvend intakegesprek kunnen uitleggen wat wij voor hem kunnen doen.
Afstand hoeft geen belemmering te zijn, want Tjin Consultancy Group verzorgt haar begeleiding ook via Skype.

Voor meer algemene informatie over Tjin Consultancy Group, verwijzen wij u door naar onze website: www.sollicitatiebegeleiders.nl

Is uw interesse gewekt? Dan zouden wij u/hem graag willen benaderen om een afspraak in te plannen. Wij zijn per mail te bereiken via info@tc-group.nl en telefonisch op 06-28137795.

Zijn nieuwe baan is in zicht!
Met vriendelijke groet,
Kim Tjin
Tjin Consultancy Group

07-11-2022 Antwoord door Kim

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste Hanneke,
Een loopbaancoach kan je vriend helpen. Je kunt iemand via deze site vinden of via www.noloc.nl, de Nederlanse vereniging van loopbaanprofessionals.
Marese

07-11-2022 Antwoord door Marese

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van het beste re-integratiebureau

Wij vergelijken het aanbod voor re-integratie in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende re-integratietraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Re-integratie traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40