Vraag

Solliciteren op een baan voor minder uur, vanuit tweede spoor re-integratietraject

Ik zit in een tweede spoor re-integratietraject. Ik heb nu een vaste baan van 40 uur per week. Stel dat ik nu een baan vindt van 24 uur per week. Wat moet ik dan doen met mijn huidige arbeidscontract? Moet ik mijn contract voor 24 uur opzeggen en voor 16 uur behouden tot de 2 jaar ziekte voorbij zijn? Ik heb nog geen WIA keuring gehad. Maar stel dat ik in de WW kom, heb ik dan nog recht op 16 uur WW?

07-11-2022 Vraag van Carola

Beste Carola, je moet dit bespreken met jouw re-integratie coach. Er zijn een aantal opties. Je kan inderdaad de baan voor 24 uur accepteren waardoor je -uitgaande van jouw voorbeeld - na 104 weken voor 16 uur WW kunt aanvragen. Je kan ook met jouw huidige werkgever afspreken dat jij tijdelijk bij de nieuwe werkgever door hem wordt gedetacheerd. Er verandert dan in feite niets aan jouw dienstbetrekking maar je bent wel lekker aan het werk. Bevalt het voor beiden (voor jou en jouw nieuwe werkgever) dan kan je afspraken maken die er toe leiden dat jij voor 24 uren per week uit dienst gaat en in dienst treedt bij de nieuwe werkgever. Wat ook meespeelt is de duur. Hoever zit je in het re-integratietraject en wat is de duur van het arbeidscontract bij de nieuwe werkgever. Simpel voorbeeld: Als je nog maar 4 weken te gaan hebt binnen het re-integratietraject en je krijgt een arbeidscontract voor een jaar aangeboden dan zou ik jou adviseren om het nieuwe contract te accepteren en voor 24 uren ontslag te nemen. Je realiseert je dat een baan in de huidige tijd een kostbaar bezit is. Sterkte en Succes. Roland Bruinier www.svservicecenter,nl Arbo, Verzuimbegeleiding en Re-integratie.

07-11-2022 Antwoord door Roland

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van het beste re-integratiebureau

Wij vergelijken het aanbod voor re-integratie in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende re-integratietraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Re-integratie traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40