Vraag

Reintegratiebedrijf biedt contract aan

Ik zit in een reintegratietraject en gedetacheerd. Het detacheringsbedrijf wil mij nu een contract aanbieden. Eind september is het 104 weken geleden dat ik arbeidsongeschikt ben geraakt.
Mijn reintegratiebegeleider zegt dat het beter is om de 104 weken uit te zitten, inclusief de uitkeringsaanvraag af te wachten. Ik begrijp hier niets van want beter is beter, toch. En ik ben blij dat het detacheringsbedrijf mij een contract wil aanbieden.
Zijn er consequenties als ik voortijdig het contract aanneem, of wat zijn de voordelen als ik wacht tot de 104 weken zijn afgelopen en dan een contract teken bij het detacheringsbedrijf.

07-11-2022 Vraag van Gaby

We zouden meer gegevens moeten hebben om een oordeel te kunnen geven. Wat is de oorzaak van de arbeidsongeschiktheid. in wat voor traject zit je? Kom in na 104 weken in de wia? Dus ik wil best met je sparren hierover, maar begin eerst maar eens je eigen re-integratiebegeleider te vragen wat de reden voor het advies is
Ton Vermin Sollicitatielab.nl/DeWegnaarwerk.nl

07-11-2022 Antwoord door Ton

Vond je dit antwoord nuttig?

Goedemorgen Gaby,

Je informatie is summier en we moeten aannemen dat alle informatie ook klopt.
Vreemde situatie. Als je beter bent moet je aan het werk, dat staat letterlijk in de WVP. Het detacheringsbedrijf mag je even goed in dienst nemen. Wat ik zou doen is het volgende:
Laat het Re-bedrijf op papier zetten waarom het in hun ogen beter is om de 104 weken af te wachten? Daarnaast is het zeker van belang om dan ook iets op papier te krijgen 'hoe jij om moet gaan' met beter melden.

Wil je wat meer weten, mail/bel dan met Roy (servicebureau@aspect-organisatieenadvies.nl

Succes gewenst Gaby.

gr Roy Derksen

07-11-2022 Antwoord door Roy

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste Gaby,

Waarschijnlijk is de reden van het wachten dat na 104 weken een aanvraag WIA kan worden ingediend. Je maakt minder kans op een WIA-indicatie als je aan het werk bent. Bedenk goed wat je wilt, succes

07-11-2022 Antwoord door Anita

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van het beste re-integratiebureau

Wij vergelijken het aanbod voor re-integratie in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende re-integratietraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Re-integratie traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40