Vraag

Sinds 1 jaar ziek en spoor 2 is gestart. Maar ben ik echt verplicht om alle funties te accepteren die ze mij toe bedenken?

Ben tot op heden nog niet instaat om te lopen door het trage herstel van een verbrijzelde enkel .Tot op heden kan ik nog niet zelfstandig op een werkplek komen. Ben begonnen aan het re-integratie programma wat op zich wel logisch is .Nu staat in het werkplan dat ze mij wel op een Callcenter willen laten oriënteren , ben ik dit verplicht? Dit past namelijk totaal niet bij mij en zou ik hier diep ongelukkig van worden.

07-11-2022 Vraag van Helen

Hallo Helen, waarschijnlijk wordt met jou nu, met de start van het traject, bepaald op welke werkzaamheden je je kunt richten. Daarbij wordt rekening gehouden met je belemmeringen en vooral met je mogelijkheden, interesses en natuurlijk de arbeidsmarkt. En aan de hand daarvan zal worden gezocht. Dat zoeken doe je overigens samen. Jij zoekt zelf en je re-integratiecoach ondersteunt jou. Dit alles in goed overleg tussen jullie beiden. Zo doen wij het bij Triskellon. En deze methode werkt.

07-11-2022 Antwoord door Wim

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste Helen,

Wat jammer dat je enkel traag herstelt. Dit is nu juist een gewricht dat erom vraagt soepel te draaien en richting te geven. Zowel op privé- als op werkgebied lijk je daar nu hinder van te ondervinden. Laat echter je oren er niet naar hangen. Voor een geslaagd reïntegratieplan is het belangrijk juist zelf richting te geven aan wat JIJ wilt, daarbij rekening houdend met je belemmeringen en mogelijkheden, zowel intern (kwaliteiten, drijfveren, capaciteiten) als extern (arbeidsmarkt). Een reïntegratiecoach is eerder een (kritische) hulp daarin, dan iemand die je tegenwerkt. Jullie hebben er beide baat bij dat jouw reïntegratie slaagt. Vertaalt naar jouw praktijksituatie: wanneer jij niet wilt oriënteren op een callcenter, doe dan een ander voorstel dat je wel meer ligt en maak daarop samen een werk/actieplan. Pak je persoonlijk leiderschap op en luister naar je intuïtie! Je reïntegratiecoach zal daarin je reisbegeleider zijn, maar jij bepaalt de reisbestemming. De waarden en voorwaarden voor die reïntegratiereis zijn bedoeld om gezond en wel op je eindbestemming aan te komen.

Veel succes en hartelijke groet,

Marianne Elken
www.elkentalent.nl
info@elkentalent.nl

07-11-2022 Antwoord door Marianne

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste Helen,
Als het goed is heb je een probleemanalyse en advies en het plan van aanpak en de bijstellingen daarop. Daarnaast zal de bedrijfsarts jou in de afgelopen periode gezien hebben en middels een FML hebben aangegeven wat jouw beperkingen zijn. Zonder afbreuk te doen aan de ernst van de complicatie lijkt het mij dat je toch weer kan hervatten in jouw eigen functie? Vraag inderdaad aan jouw begeleider hoe dit nu precies zit. Succes! Roland Bruinier. www.svservicecenter.nl

07-11-2022 Antwoord door Roland

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste Helen,
Ik kan mij helemaal vinden in het advies van Marianne, wees proactief en neem intiatief. Aan wat voor werk denk je zelf, wat vind je leuk om te doen? Leg ze aan je re-integratiecoach voor en bespreek je wensen. Het gaat erom dat je werk vindt dat jij ook leuk vindt en wat je nog jaren zou kunnen doen.
Veel succes,
Marese Donkers
info@maresecoaching.nl

07-11-2022 Antwoord door Marese

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van het beste re-integratiebureau

Wij vergelijken het aanbod voor re-integratie in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende re-integratietraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Re-integratie traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40