Vraag

Akkoord gaan met starten 2e spoor?

Ik ben sinds een paar maanden aan het reïntegreren in passend werk binnen hetzeflde bedrijf (1e spoor). Dit gaat goed. Mijn werkgever wil echter nu gaan starten met het 2e spoor omdat ze de kans erg groot acht dat de functie waarin ik reintegreer over een half jaar niet vacant zal zijn, omdat het op dit moment niet zo goed gaat met het bedrijf. Ik ben nu anderhalf jaar deels arbeidsongeschikt. Het bijzondere is dat een zelfde functie over 2 weken vacant komt omdat een collega zojuist ontslag heeft genomen en er tevens een aantal externen rondlopen. De werkgever geeft aan dat ze deze vrij te komen vacature waarschijnlijk niet gaan invullen en als ze dat wel doen, ze eigenlijk een voorkeur hebben voor een ervaren iemand.

07-11-2022 Vraag van Anoniem

Beste anoniem, je geeft aan dat je al anderhalf jaar deels arbeidsongeschikt bent.
Ik neem aan dat er een eerstejaarsevaluatie heeft plaatsgevonden. Als het goed is, zijn daarin ook de mogelijkheden voor spoor 1 en het opstarten van spoor 2 besproken. Indien werkgever en werknemer het niet eens zijn, is het voor beide partijen mogelijk een deskundigen oordeel aan te vragen bij UWV. Zie ook www.uwv.nl. Heel veel succes!!!

07-11-2022 Antwoord door Maureen

Vond je dit antwoord nuttig?

De vorige schrijver heeft helemaal gelijk. Maar als er geen mogelijkheden intern zijn wordt normaal gesproken na een jaar ziekte een 2e spoortraject opgestart.

Je kan me even bellen voor meer informatie.

Met vriendelijke groet,
MKET BV

Martijn Ket
06-28671594

07-11-2022 Antwoord door Martijn

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van het beste re-integratiebureau

Wij vergelijken het aanbod voor re-integratie in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende re-integratietraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Re-integratie traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40