Vraag

Na een jaar ziek te zijn weer aan het werk nu wilen ze een 2de spoortraject in en dat ik weg ga

Werkzaam in de beveiliging met een vast contract van 160 uur in de 4 weken.Nu na een jaar ziek te zijn geweest en al maanden weer 4 dagen aan het werk en 1 ziektedag.mag weer voor 90% aan het werk.Ben 57 jaar en alleenstaand en een vrouw en moet nu de 2line van het 2de spoortraject in.Heb samen met het UWV aangegeven dat ik na 13 jaar niet meer weg wil en de arbeidsmarkt gezien mijn leeftijd is ook niet best..UWV is er tegen en zegt dat ik moet aangeven dat ik wil blijven werken in dit bedrijf en dat ze niet genoeg hebben gedaan hebben om een passende werkplek te vinden.Mijn werkgever doet van alles om mij weg te krijgen en wil mij niet 100% beter melden.Alle oudjes van 160 uur met een vast contract die ziek worden weten niet meer wat ze moeten doen.Het gaat nu goed met me loop de hele dag maar ze zijn bang voor een terugval.Werk met veel plezier op een school.

07-11-2022 Vraag van rona

Beste Rona,

Vervelende kwestie met je werkgever.
Uit je verhaal blijkt al dat UWV laat weten, in het deskundigheidsoordeel, dat je werkgever niet aan de verplichte reintegratie inzet/ inspanning heeft voldaan. De werkgever is opnieuw aan zet. Anders heeft zij doorbetalingverplichting met alle gevolgen van dien. Advies is ook om verzoek om te vertrekken te blijven weigeren. Je moet je wel goed positief blijven opstellen en meewerken aan reële stappen.
Hoeveel werknemers heeft u werkgever en als meer oudere zieke werknemers op straat gezet zouden worden dan moet dat collectief aankaarten. Dan wordt een onderzoek ingesteld.

Succes, schroom niet om hulp te vragen.

Roy Derksen

07-11-2022 Antwoord door Roy

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste Rona,

Ik kan me voorstellen dat je teleurgesteld bent in de hele gang van zaken, terwijl je zo je best doet om gezond en met plezier aan het werk te blijven.

Het advies van collega Roy Derksen vind ik een goed advies. Je vraagt je vervolgens af 'hoe iemand zich positief kan blijven opstellen en meewerken aan de stappen die ze je opleggen". Mijn antwoord daarop is dat je die regie eigenlijk zelf in handen hebt! Je kunt nl. twee dingen doen; (1) je richten op alles wat jou wordt aangedaan, daar heel teleurgesteld in zijn en van invloed laten zijn op jezelf en je omgeving, of (2) je richt je op hetgeen je graag wilt bereiken. En als ik het goed begrijp, heb jij het erg naar je zin op de school waar je werkt. Spreek met jezelf af dat je daar je energie uithaalt en geef het negatieve zo min mogelijk aandacht.

Veel wijsheid en succes met hartelijke groet,

Marianne Elken

07-11-2022 Antwoord door Marianne

Vond je dit antwoord nuttig?

Dat is de SPIRIT, Rona!
Veel succes en de aanhouder wint!
Nogmaals hartelijke groet,

Marianne Elken

07-11-2022 Antwoord door Marianne

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste Rona,

Goed dat je spirit laat zien.
Mijn advies om de ziekte procedure op juiste wijze te doorlopen is juist in het voordeel jou. Je hebt nog geen inzicht verschaft in het volgende. Ben je nu de enige bij je werkgever die dit overkomt of zijn het er echt meer. Als daar meer inzicht in bestaat kan er een onderzoek worden ingesteld.

Ook dat is het voordeel van jou.. natuurlijk met inachtneming van privacy.
Als je het vervelend vindt mag je mij ook privé mailen.

Servicebureau@aspect-organisatieenadvies.nl

07-11-2022 Antwoord door Roy

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van het beste re-integratiebureau

Wij vergelijken het aanbod voor re-integratie in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende re-integratietraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Re-integratie traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40