Vraag

Hulp bij het vinden van een baan in Bank- verzekerringsbranche

Ik heb voor het laatst in dec 2011 gewerkt ass.accountmanager business banking bij de ING Bank daartussen nog met zwangerschapsverlof geweest ivm vierde kind.
Sinds 1 januari 2012 werkzoekende maar tot op heden lukt het nog steeds niet in de financiele branche, ik kijk ook daarbuiten maar zelfs dan lukt het ook niet.

Mijn vraag is of jullie mogelijkheden hebben of ik dmv een stage bijv. een Rabobank terecht kan komen want ik heb verder een goed cv etc...
Graag uw hulp aangezien ik nog maar 3 maanden de tijd hebt want dat heb ik geen uitkering meer, dus voor die tijd moet ik een baan hebben gevonden en op dit moment maakt het mij niet uit welke branche, in ieder geval administratief/commercieel/office management.

Met vriendlijke groet,
Fouzia Bendadi

07-11-2022 Vraag van Fouzia

Beste Fouzia,
Iedereen, (op een kluizenaar na misschien) heeft een netwerk, hoe klein ook. Wanneer jij je eerste ring van netwerk (familie, vrienden, ex-collega's) benadert om in hun netwerk (2e ring) naar baanmogelijkheden te kijken voor jou, zullen daar zeker kansen uit kunnen voortkomen. Een voorwaarde hiervoor is, dat je een zogenaamde hoge gun-factor hebt (ze vinden je een leuk mens, een goede professional, juiste motivatie voor werk, zijn er trots op om jou voor te dragen). Misschien kun je daarin nog investeren. Het lijkt erop dat je je nu vooral laat leiden door het niet verliezen van inkomsten (vermijdingsgedrag), dan op gaan voor werk dat je het liefste doet (bereiken). Het eerste geeft een verkramping (vaak straalt iemand dat ook al uit in lichaamstaal), het tweede geeft rust en inspiratie om het juiste werk te vinden. Werkgevers gaan voor het laatste.

Veel succes en hartelijke groet,

Marianne Elken

07-11-2022 Antwoord door Marianne

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste Fouzia,
Gebruik de mogelijkheden van LinkedIn om je zelf goed neer te zetten en om een netwerk op te bouwen. Zorg dat uit je LinkedIn profile blijkt wie je bent en waar je kracht ligt en wat je zoekt en nodig iedereen die je kent uit om te linken.
Maak voor je zelf een lijst van interessante werkgevers en ga via LinkedIn zoeken wie je daar kent en neem contact met hen op. Met alleen een sollicitatiebrief kom je er in deze tijd niet.

Veel succes,

Marese Donkers-Dijken
info@maresecoaching.nl

07-11-2022 Antwoord door Marese

Vond je dit antwoord nuttig?

Hallo Fouzia,

Ik zou nog meer in je moeten verdiepen om werkelijk als professioneel bemiddelaar te weten wat je exact wil en zoekt. Dat kan altijd in een vrijblijvende afspraak. Natuurlijk moet je netwerken, maar je moet wel een manier vinden die bij je past. UWV werkt in jou beleving niet mee, heb je dat al onderzocht? Niet getreurd als dat zo is, want Aspect heeft een goede begeleidingsvorm die voor iedereen te 'bekostigen' is.

Je mag altijd een mail sturen naar info@aspect-organisatieenadvies.nl

Roy Derksen

07-11-2022 Antwoord door Roy

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van het beste re-integratiebureau

Wij vergelijken het aanbod voor re-integratie in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende re-integratietraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Re-integratie traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40