Vraag

Ik ben proefgeplaatst voor 3 maanden via een reintergratiebedrijf, met behoud van uitkering dus werken, echter het reintergratiebedrijf brengt voor mij euro 10 p uur in rekening bij de werkgever van p

Ik ben proefgeplaatst voor 3 maanden via een reintergratiebedrijf, met behoud van uitkering dus werken, echter het reintergratiebedrijf brengt voor mij euro 10 p uur in rekening bij de werkgever van preofplaatsing, mag dit?

Met vriendelijke groet,
Jeroen Smit

07-11-2022 Vraag van jeroen

Beste Jeroen,

Als ik het goed begrepen heb, heeft het reïntegratiebedrijf jou bemiddeld naar je proefplaatsing en ontvangen zij voor jou €10 per uur die door jouw 'proefplaatsingswerkgever' betaald moet worden. Als dit het geval is, dan zou deze €10 p/u heel goed het bemiddelingstarief kunnen zijn dat tussen beide partijen is afgesproken. Mocht je het fijne hiervan willen weten dan kun je jouw reïntegratiebedrijf vragen naar de betalings- en leveringsvoorwaarden. Misschien zijn ze zelfs gepubliceerd op hun website en kun je ze daar vinden. De Kamer van Koophandel is ook nog een mogelijk om de betalings- en leveringsvoorwaarden te achterhalen, wanneer het reïntegratiebedrijf ze daar heeft 'gedeponeerd' zoals dat zo fraai heet.

Ik wens je in ieder geval veel plezier en succes in je proefplaatsing!

Hartelijke groet,

Marianne Elken

07-11-2022 Antwoord door Marianne

Vond je dit antwoord nuttig?

Hallo Jeroen, collega's Jose en Marianne hebben volstrekt gelijk.
Dit is geen normale gang van zaken. Welk bureau laat nu een (bescheiden) uurtarief betalen door een bedrijf, terwijl jij op basis van een proefplaatsing je plek wil verdienen. Uiteraard gebeurt het dat iemand niet door een proefplaatsing heen komt, maar daar moeten wel argumenten voor aangedragen worden. Normaal is dat je van te voren (voor start van de proefplaatsing) een aantal criteria opstelt op basis waarvan geëvalueerd gaat worden. Is dit gebeurd?

Loopt je huidige traject nog? En hoe hebben zij op je klacht gereageerd. UWV moet daar ook notie van krijgen.

Hopelijk wordt alles ten goede gekeerd, want jij bent hier de dupe van.

Succes!

Met vriendelijke groet,

Roy Derksen

Aspect Organisatie & Advies
0614420322

07-11-2022 Antwoord door Roy

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van het beste re-integratiebureau

Wij vergelijken het aanbod voor re-integratie in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende re-integratietraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Re-integratie traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40