Vraag

Re-integreren nu al?

Ik ben nu een maand thuis met burn out klachten. Van de bedrijfsarts moet ik weer gaan re-integreren volgende week. Ik voel dat dit te snel en teveel is (meteen 10 uur) maar zowel de arts als mijn leidinggevende luistert er niet naar. Wat te doen? Gewoon proberen heb ik bedacht, maar als het misgaat ben ik nog verder van huis.
Daarnaast moet ik re-integreren op mijn oude plek, maar deze plek is nieuw (ik heb er drie dagen tegen mijn zin in gewerkt) en heeft mijn uitvallen bespoedigt. Ik wil graag re-integreren binnen mijn comfort zone (op mijn vorige plek of in de ondersteuning van anderen). Mijn leidinggevende wil hieraan niet meewerken. Wat te doen?
Tot slot bagatelliseert mijn leidinggevende mijn probleem met uitspraken als "dat heeft toch iedereen". Dit voelt als niet serieus genomen worden. Kan ik hier iets mee?

Ik ben benieuwd naar je antwoorden! Bedankt vast! Danielle

07-11-2022 Vraag van Danielle

Beste Danielle, het is lastig om te reageren zonder de situatie helemaal te kennen, maar oop basis van wat je schrijft kan ik je een paar tips geven. Ten eerste is de communicatie tussen jou en je leidinggevende op dit moment verstoord, en raad ik jullie aan die eerst aan te pakken, de kans dat het escaleert is al aanwezig. Mijn tip is om aan te geven dat je graag een gesprek wilt met een onafhankelijke derde, die jij vertrouwt. Dat kan iemand van P&O zijn , nog beter is een externe coach of bemiddelaar. Deze kan tijdens het gesprek de vinger leggen op waar de communicatie de verkeerde kant op gaat en hoe dat om te buigen. Iedereen heeft blinde vlekken en misschien leren jullie hier allebei van. In ieder geval kun jij er je voordeel mee doen en ervan leren. Ten tweede is het een kans waard om wel te starten met de reintegratie, maar aan te geven bij le leidinggevende of bij P&O dat je graag wilt leren van de situatie en wilt onderzoeken wanneer burnout verschijnselen weer optreden,.Je coach kan ervoor zorgen dat je inzichten krijgt waarmee je kunt leren te voorkomen dat het mis gaat. Burnout ontstaat vaak door onbewuste patronen en verwachtingen, Voor jou, maar ook voor je werkgever is het belangrijk dat je plezier in je werk hebt en niet opnieuw burnout raakt. Danielle, succes!
Diane
www.dfrenay.nl

07-11-2022 Antwoord door Diane

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste Danielle,

Ik ben het volledig eens met mijn voorgangster Diane.
Ik zou je ook aanraden om te vragen of je een coach of bemiddelaar in de arm kan nemen. Dit kan ook een arbeidsdeskundige kunnen zijn. Dit is in Nederland een persoon wiens werk ligt op het gebied van belasting en belastbaarheid als het gaat om wat van een mens kan worden gevraagd in arbeid.
De organisatie waar ik voorwerk heeft een eigen arbeidsdeskundige in dienst. Dit heeft als voordeel dat er een gedegen advies uitgebracht kan worden, maar dat na het advies aan je werkgever deze persoon je ook verder kan begeleiden.

Mocht je meer hierover willen weten dan kun je contact met me opnemen.

Eva Dijkema-Stolk
Loopbaanadviseur, Vos Opmaat Consultancy, Groningen
06 2904 07 94

07-11-2022 Antwoord door Vos

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van het beste re-integratiebureau

Wij vergelijken het aanbod voor re-integratie in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende re-integratietraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Re-integratie traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40