Vraag

Zelfstandig en bijbaan maar Re-integratie wordt alsnog verplicht.

Ik ben een ex-WWIK'er (Wet Werk Inkomen Kunstenaars) en ik heb mijn planning om mijn onderneming op te bouwen op basis van 4 jaar WWIK werd abrupt verstoord en ik heb hierdoor een bijbaan genomen om mijn kosten te kunnen dekken en mijn onderneming verder op te bouwen. Nu er bekendheid is komen de bestelling gestaag binnen en het is zo dat ik soms nog ondersteuning moet hebben om mijn kosten te betalen. Ik krijg van de Gemeente toch een brief dat ik mij verplicht moet deelnemen aan een re-integratie traject anders wordt mijn aanvulling gekort of gestopt. Ik werk bij mijn bijbaan ongeveer 15 uur p/w en als zelfstandige ongeveer 40 p/w. Wat kan ik het best nu doen? en wat zijn mijn mogelijkheden?

Alvast dank!

Mvg.

Daniel

07-11-2022 Vraag van Daniel

Waarom zou je het niet doen? Het hangt een beetje af van het type reintegratie traject, maar je zou het traject ook kunnen gebruiken om jezelf als zelfstandig ondernemer verder te ontwikkelen. Er zijn reintegratiebureau's die hierin gespecialiseerd zijn. Het kan heel prettig zijn om met iemand te sparren hoe je je onderneming verder uit kunt breiden of hoe je meer omzet zou kunnen behalen.

Eva Dijkema
HR-consulent bij Vos Opmaat Consultancy

07-11-2022 Antwoord door Vos

Vond je dit antwoord nuttig?

Daniel, kun je wat meer inzicht geven in de eisen en opzet van het re-integratietraject? normaal gesproken zou in een re-integratietraject ook het starten van een rendabele onderneming mogelijk moeten zijn, of het uitbouwen van je onderneming naar een gezonde onderneming,dat lijkt nu niet het geval?

07-11-2022 Antwoord door Diane

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van het beste re-integratiebureau

Wij vergelijken het aanbod voor re-integratie in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende re-integratietraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Re-integratie traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40