Vraag

Ik wil rechten studeren. doet cwi at ook vergoeden.

hallo, ik ben een moeder van 3 kids. en wil reintegreren.
maar mijn hart ligt bij rechtgebieden. vooral, familie, jeugd en gezin en jeugd straf recht.
en nu zou ik me willen om laten scholen, maar het is zo duur en ik zou graag willen weten of het CWI dat ook vergoed. ik hoop het echt, want het vergroot de toekomst van m,n kids ook, maar ben dan ook weer eindelijk ergens mee bezig waar mijn hart ligt. en aangezien ik al wel veel weet op basis van jeugd en gezin. ik heb er nu al veel mee te maken wat betreft mijn vrijwilligerswerk bij het oudernetwerkjeugdzorg.
ik hoop echt dat het vergoed wordt. ik heb er alles voor over.
mvg s bos

07-11-2022 Vraag van sharon

Beste mevrouw Bos,
Het CWI heet tegenwoordig UWV Werkbedrijf. Op dit moment heeft het UWV geen financiële middelen meer om werkzoekenden op een goede manier te begeleiden naar nieuw werk. In het recente verleden was daar nog wel budget voor en werd er ook nog geïnvesteerd in scholing. Ook toen al ging men uiteraard voor de korste weg naar werk. Scholing mocht dan ook niet langer duren dan 1 jaar. Een volledige HBO of universitaire opleiding was toen ook al geen optie. Het antwoord is dus helaas nee. Ik wens u veel succes in het vinden van een nieuwe baan!

07-11-2022 Antwoord door Robert

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste Sharon,

Ik vind het altijd geweldig om te lezen dat iemand alles over heeft voor zijn of haar toekomst.
Niet direct gaan wanhopen nu. Bovenvermelde reactie is correct maar ik wil je toch nog even wijzigen op de mogelijkheid van een fiscaal voordeel in het geval je een beroepsgerichte opleiding volgt. Zekerheid daarover kan ik je niet geven. Zie daarvoor www.belastingdienst.nl
Ik raad je verder aan een goede loopbaancoach in de arm te nemen met wie je een alleszins haalbare toekomst voor jezelf uit kunt stippelen. Zoek wel iemand die deskundig genoeg is!! Je zou kunnen hiervoor kunnen zoeken op de website van de NOLOC, de Nederlandse orde voor loopbaanadviseurs, outplacement consultants en carriere coaches. Ook de inschakeling van een loopbaancoach is niet gratis maar is wellicht ook fiscaal aftrekbaar. Dat weten ze zelf. Voor adressen, zie www.noloc.nl. Er is vast wel iemand bij jou in de buurt maar je mag mij ook benaderen om mee te denken.
Vecht voor jezelf en je kids, het is absoluut de moeite waard!!
Veel succes!

Wim Kooi, tel. 06-20097955

07-11-2022 Antwoord door Wim

Vond je dit antwoord nuttig?

Hallo Sharon,
De recessie is ook van invloed op het UWV, zij zijn nagenoeg failliet en vergoeden geen opleidingen meer.
Al met al wordt het weer heel ouderwets, veel dingen in het leven moet je zelf hard voor knokken om het voor elkaar te krijgen.
Je zou kunnen overwegen hoe je je doel bereikt in combinatie met de huidige realiteit.
Zou je bijvoorbeeld als administratief medewerkster kunnen gaan werken bij een advocatenkantoor en ernaast je opleiding gaan doen? Als je gaat werken bij een groter kantoor, dan zijn er wellicht ook studiekostenregelingen ...
Het belangrijkste is dat je blijft zoeken naar wat er WEL mogelijk is, al zul je dat zelf moeten realiseren.

Van harte succes gewenst,
Bodo Agterhof
www.loopbaanregisseur.nl

07-11-2022 Antwoord door Bodo

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van het beste re-integratiebureau

Wij vergelijken het aanbod voor re-integratie in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende re-integratietraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Re-integratie traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40