Vraag

Kan ik nog aanspraak maken op outplacementbudget?

Eind vorig jaar is er voor mij (en een paar andere collega's) vanwege bedrijfseconomische redenen een ontslagprocedure gestart bij het UWV. In de brief van de werkgever aan het UWV is aangegeven dat er per werknemer een outplacementbudget beschikbaar gesteld zal worden (i.o.m. werknemer). Inmiddels is de ontslagvergunning verstrekt en mijn contract beƫindigd. Gelukkig heb ik vrij snel na het ontslag een nieuwe baan gevonden. Echter, van mijn oud-werkgever heb ik nooit iets vernomen omtrent dat outplacementbudget. Er is geen overleg hierover geweest en dus ook geen budget vastgesteld / toegewezen.

Nu wil ik graag een opleiding volgen. Kan ik hiervoor mijn oud-werkgever wijzen op zijn toezeggingen richting het UWV? Wat zijn mijn kansen dat ik alsnog een budget toegewezen krijg, nu ik alweer nieuw werk heb (weliswaar tijdelijk, tegenover een vaste aanstelling bij mijn vorige werkgever). Zijn hier regels voor? Ter info: ik ben 31 jaar en heb bijna 4 jaar bij oud-werkgever gewerkt. Er is (ook) geen ontslagvergoeding betaald.

07-11-2022 Vraag van Ferdy

Wij helpen je bij het vinden van het beste outplacementbureau

Wij vergelijken het outplacement aanbod in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende traject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Outplacement traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40