Vraag

Outplacement en mijn rechten bij reorganisatie

Ik heb een vraag over outplacement en mijn rechten bij reorganisatie. Bij mijn werkgever wordt een grote reorganisatie gepland en ons is gevraagd om te kijken naar een outplacementtraject (zelf te volgen). Ik krijg erg summiere informatie en weet de ballen van outplacement en wat mijn rechten zijn hierin. Kan iemand mij wat meer hierover vertellen?
Vriendelijke groet,
Pieter

07-11-2022 Vraag van Pieter

Dag Pieter,
Wij hebben een uitgebreide brochure voor boventallige medewerkers met informatie over wat je kunt verwachten van een outplacementtraject, hoe een traject is opgebouwd en welke instrumenten kunnen worden ingezet om ervoor te zorgen dat je zo snel mogelijk weer een passende baan vindt. Je kunt de brochure aanvragen via mobiliteit@idplein.nl.
Uit je verhaal maak ik op dat je werkgever de mogelijkheid biedt om zelf een outplacementbureau uit te kiezen. Vaak is de keuze hierin al ingeperkt vanuit het Sociaal Plan. Op www.idplein.nl kun je zien welke coaches bij jou in de buurt zitten, wie ze zijn en hoe ze werken. Het helpt je wellicht om te bepalen welk type coach bij jou past. Succes!
Vriendelijke groet,
Leontine van Gelderen

07-11-2022 Antwoord door Edwin

Vond je dit antwoord nuttig?

Hallo Pieter,
Als ik je verhaal lees, heb je eigenlijk twee vragen. De eerste is wat zijn mijn rechten cq. kaders waar ik mee te maken heb bij reorganisatie/outplacement? En de tweede, wat houdt outplacement in?
Voor de eerste vraag: vaak is er bij grotere organisaties een Sociaal Plan waarin de rechten en plichten staan wanneer er sprake is van reorganisatie en outplacement. Ik weet niet bij welke organisatie je werkt, maar je kan informeren of er een sociaal plan is en of je deze kan inzien. Ik kan me voorstellen dat het inderdaad handig voor je is als je wat meer informatie krijgt over wat de kaders zijn waarbinnen het outplacement moet vallen, denk aan bedrag, duur en vorm. Een werkgever heeft daar meestal wel kaders voor gesteld. Als je een P&O afdeling hebt, dan zouden zij je mogelijk meer kunnen vertellen over dit soort zaken. Anders is het wellicht verstandig om je leidinggevende hierover nog eens om meer informatie te vragen.
Voor de tweede vraag, outplacement houdt in dat je begeleiding krijgt op zoek naar een nieuwe baan. Hoe die begeleiding eruit ziet, hangt doorgaans ook af van je eigen wensen. Meestal spreek je een duur af van aan half jaar, maar dat kan ook korter of langer afhankelijk van de afspraken vanuit je werkgever. Gedurende dat half jaar wordt je begeleid in het maken van een keuze voor werk en het daar komen waar je wezen wilt (sollicitatiebegeleiding). Ik biedt individuele begeleiding, maar de mogelijkheid om een tweetal workshops over solliciteren in groepsverband te volgen. Als je wilt weten wat een outplacementtraject inhoudt en wat het voor jou kan betekenen, dan kan je ook een kijkje nemen op mijn website www.diekstraloopbaanadvies.nl of me bellen 06 13 14 55 36 of mailen bobby@diekstraloopbaanadvies.nl
Succes en sterkte alvast gewenst!
Met vriendelijke groet,
Bobby Diekstra

07-11-2022 Antwoord door Bobby

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van het beste outplacementbureau

Wij vergelijken het outplacement aanbod in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende traject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Outplacement traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40