Vraag

Outplacement weigeren en WW-uitkering behouden

Indien je niet meer in je huidige functie terug kan komen, tijdelijk vervangend werk hebt binnen de organisatie, dit afloopt en je geen mogelijkheden meer binnen de organisatie hebt, is het accepteren van een loopbaantraject, outplacement dan redelijk?
In de organisatie kan ik niet meer verder, door een traumatische ervaring kan ik niet terug in mijn functie, ondersteuning heb ik niet gekregen, bedrijf moet inkrimpen, dus de organisatie wil nu na tijdelijke functies mijn ontslag indienen. Ik wil een ww uitkering behouden en van daaruit dan verder zoeken. Kan ik dan outplacement weigeren?

07-11-2022 Vraag van Miranda

Beste Miranda,
Waarom zou je een outplacementtraject weigeren als je werkgever het betaald? Baat het niet dan schaadt het zeker niet.
Met vriendelijke groet,
NextJob Outplacement
Martijn Ket
06-28671594

07-11-2022 Antwoord door Martijn

Vond je dit antwoord nuttig?

Hallo Miranda,
Bedankt voor je vraag. Vanuit jouw beschrijving krijg ik de indruk dat je nu in een onprettige situatie zit, waarvan het einde in zicht is. Als jouw werkgever jou ontslaat kom je normaal gesproken in de WW terecht.
Ik ben benieuwd welk beeld jij van een loopbaan- of outplacement traject hebt. Het doel hiervan is helder krijgen welke baan en organisatie bij jou als persoon past. Het is dus een goede ondersteuning op weg naar je volgende baan. Een outplacementtraject biedt in principe langere ondersteuning bij het traject om een nieuwe baan te zoeken. Ook kun je met je werkgever afstemmen dat jij hiervoor zelf een passend bedrijf wilt selecteren. Als je er zelf voor openstaat, kan het je veel opleveren! In dat opzicht ben ik het dus eens met Martijn. Mocht je persoonlijk van gedachten willen wisselen, dan ben je hartelijk welkom voor een telefonische afspraak. Mail me gerust jouw gegevens en ik neem contact met je op.
Met vriendelijk groeten,
Linda Bergstra
ReOrient Loopbaancoaching
www.reorient.nl
Tel. 06-41096839

07-11-2022 Antwoord door Linda

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste Miranda,
1. Van een outplacementtraject wordt je niet slechter, dus wellicht zou het je kunnen helpen een nieuwe weg te kiezen voor je toekomst. Dat kan je doel zijn en geen terugkeer naar de huidige organisatie.
2. Als je het echt niet wilt, dan zou je met je werkgeven een vaststellingsovereenkomst kunnen afsluiten om toch je recht op WW te blijven behouden. (of je tijdelijke contract loopt van rechtswege af, dan hoeft dit niet).

Het bedrijf biedt je de mogelijkheid voor een traject, als je dit weigert zou het UWV dit wellicht kunnen zien als "niet mee werken" en dat kan consequenties hebben voor je WW-uitkering. Van jou kant moet je er ook alles aan doen om wellicht een andere werkkring te zoeken.
Dit zijn twee opties. Succes met je beslissing.
Ik wens je een goed weekend!
Met vriendelijk groet,
Nelly van Haeren van ReadytoGo uitzendbureau in Veenendaal. www.readytogo-uitzendbureau.nl

07-11-2022 Antwoord door Nelly

Vond je dit antwoord nuttig?

Miranda,
het is van belang dat je zo snel mogelijk hulp krijgt bij het vinden van een nieuwe baan. In een outplacementtraject kun je dat krijgen, maar bij het UWV moetje het allemaal zelf doen. Een goed outplacementbureau met een coach die bij je past, kan je zeker helpen bij het zoeken naar een andere baan. Mijn advies ga ik in ieder gevel een kosteloos gesprek aan met 3 coaches en kies degenen die het beste bij je past en een netwerk heeft in de richting waarin je wil werken Succes,
Ton Vermin
www.sollicitatielab.nl

07-11-2022 Antwoord door Ton

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van het beste outplacementbureau

Wij vergelijken het outplacement aanbod in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende traject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Outplacement traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40