Vraag

Werken na herstel kanker

Ik ben herstellende van kanker en heb natuurlijk nog bijwerkingen van alle bestralingen en chemokuren. Nu wilde ze erg graag dat ik aankomend weekend werk. Volgende week 4 juni moet ik naar de bedrijfsarts. Zij zegt dat ik de bedrijfsarts moet bellen, zodat ik kan gaan werken a.s. weekend. Maar zo werkt dat toch niet?

07-11-2022 Vraag van Harm

Nee, zo werkt dat niet.
Als jij denkt dat je het werk weer volledig aankunt en geen terugval krijgt kun jij aangeven het werk weer te willen hervatten.
Als daar onduidelijkheid over is (bij jou) is het het verstandigst dit in overleg met de bedrijfsarts te doen.
Succes en beterschap.
ABWA Wim Ambagts

07-11-2022 Antwoord door Wim

Vond je dit antwoord nuttig?

Hallo Harm,
ik neem aan dat je al langere tijd ziek bent. Voor jou gelden de regels volgens de wet Poortwachter. Daarin is vastgelegd op welke manier de werkgever met je in contact mag zijn en waarover. je kunt informatie hierover op internet vinden. ik denk met de vorige reactie dat het verstandig is om eventueel dit aan de bedrijfsarts te melden. ik weet niet of je met de bedrijfsarts een interne arts bedoeld in dienst van de werkgever of dat het een ARBO arts is. als jij je niet in staat bent om te werken, dan mag de werkgever dit niet van je vragen. probeer echter wel de relatie met je werkgever goed te houden.
sterkte en ik hoop dat je verder aan gaat sterken
Henk Koning
3Dnet consultancy Winschoten

07-11-2022 Antwoord door H

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van het beste outplacementbureau

Wij vergelijken het outplacement aanbod in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende traject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Outplacement traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40