Vraag

Heb ik recht op een ww uitkering als ik geen gebruik maak van de outplacement regeling?

Ik werk momenteel 23 jaar in de grafische industrie, maar mijn baan is komen te vervallen, mijn vraag is of ik zonder problemen ww krijg als ik het aangeboden outplacementtraject niet wil volgen.
Mede omdat ik min of meer tegen de muur word gezet, dat als ik het wel wil volgen mijn werkgever de 4 maanden opzegtermijn die ik nu vrijgesteld ben wil afnemen.

07-11-2022 Vraag van Eric

Hallo Eric
de informatie die je geeft is inderdaad mager om daar een goed advies op te geven.
wat in ieder geval van belang is, is de kwaliteit van het outplacementtraject. Wat wordt aangeboden en voor hoe lang. Als je vanuit een outplacementtraject een goede begeleiding krijgt, dan heeft dat altijd een meerwaarde.
succes
Henk Koning 3Dnet consultancy

07-11-2022 Antwoord door H

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste Eric,
In aanvulling op de reacties van mijn collega's nog even het volgende. De mogelijkheid van outplacement is in de CAO van de grafische sector opgenomen. De werkgever is verplicht dit aan te bieden, de werknemer is niet verplicht er gebruik van te maken. De vraag is echter of dit als een uitruil kan worden "aangeboden": óf outplacement óf 4 maanden loondoorbetaling. Kijk eens op de website van C3werkt,(www.c3werkt.nl) Zij zijn het mobiliteitscentrum voor de grafische sector en voeren de outplacementtrajecten uit. Kun je tegelijk ook kijken wat zij bieden. Of vraag het na bij de vakbond.
Succes,
Carla Huppelschoten
www.werkcollectiefeemvallei.nl

07-11-2022 Antwoord door Carla

Vond je dit antwoord nuttig?

Eric,
Ik vind het bovenstaande advies prima, maar ik zou nog iets willen toevoegen over conflicthantering. Er is tussen jou en je werkgever een conflict ontstaan dat dreigt te escaleren. Dat conflict moet eerst worden opgelost. Dat kan misschien het beste met een buitenstaander gebeuren in het kader van mediation. Ik zelf ban geen mediator, maar ik heb wel veel ervaring met het begeleiden van mensen bij conflicten op het werk. sterkte
met vriendelijke groet,
Ton Vermin
Sollicitatielab

07-11-2022 Antwoord door Ton

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van het beste outplacementbureau

Wij vergelijken het outplacement aanbod in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende traject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Outplacement traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40