Vraag

Outplacement tijdens zwangerschap

Mijn werkgever wil outplacement bieden na 1 jaar en 3 maanden ziekte en re-integratie eigen functie. Nu ben ik zwanger. Kan ik dit als reden geven om nee te zeggen?
Ik werk nu (pas) 21 uur van de 36. Met elke week uitbreiding van 1 uur.
Arbodeskundig-onderzoek komt met rapport: advies uit elkaar op basis van functiegeschiktheid. Voor mij: energie steken in een nieuwe start.
Werkgever zegt geen vertrouwen te hebben, mijn vervanger blijft.
Echter er is geen bewijs voor niet functioneren of dat ziekte dit belemmert.
Ik ben uitgerekend in december 2013. Niet de perfecte timing! Wat zijn mijn rechten?

07-11-2022 Vraag van Carla

Hoi Carla,
Outplacement is ongebruikelijk als spoor 1 niet lukt. Werkgever is verplicht bij niet slagen spoor 1 bij aanvang van het 2de ziektejaar een spoor 2 traject (exit middels re-integratie naar andere werkgever) in te zetten. Dat is wat anders dan een outplacementtraject of bedoelde je spoor 2?
Je bent echter wel in spoor1 aan het reïntegreren en dat al voor meer dan de helft van het aantal contracturen. Dus m.i. is er geen sprake van een niet geslaagd spoor 1 traject en moet er gewoon op deze voet verder gewerkt worden aan volledige re-integratie in je eigen werk eventueel met noodzakelijke aanpassingen.
Er ligt nu echter een ander advies vanuit de arbeidsdeskundige, waarschijnlijk van Arbodienst (?). Je zou daarom door het UWV een deskundigenonderzoek kunnen aanvragen, ik meen dat deze ca. € 150,= kost. De uitkomst daarvan is bepalend voor het vervolg van je reïntegratietraject.

Veel succes!!

07-11-2022 Antwoord door André

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van het beste outplacementbureau

Wij vergelijken het outplacement aanbod in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende traject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Outplacement traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40