Vraag

Bij outplacementtraject verplichting om nieuwe baan te aanvaarden?

Bestaat er bij deelname aan een outplacementtraject de verplichting om een nieuwe baan te aanvaarden? Wat zijn de voorwaarden en waar doe ik verstandig aan?
Mvg,
Leen

07-11-2022 Vraag van Leen

Beste Leen,
In een outplacementtraject ben jij de gene waar het om draait. Er is geen verplichting, maar het outplacement traject is er niet voor niets. Op een gegeven moment is het beter om met minder genoegen te nemen.

Wil je meer informatie.
Bel: 024-3522540
Met vriendelijke groet,
Ton Koole
www.werkwijzermobiliteit.nl

07-11-2022 Antwoord door Ton

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste Leen,
Bij outplacement is het zaak dat je op goede wijze begeleid wordt naar en in het vinden van ander werk. Uiteraard hoef je geen werk aan te nemen dat je niet wilt doen en/of totaal niet aansluit bij jou. Je mag dus best kritisch zijn, maar houd wel in het achterhoofd dat je je oude baan vaarwel hebt gezegd met het aanvaarden van een outplacementtraject en het werk in de meeste sectoren niet echt voor het oprapen ligt.

Veel succes met je traject en ik hoop dat je snel nieuw wek vind waar jij je helemaal goed in voelt.

Hartelijke groet,
André Supheert Bba. RL

07-11-2022 Antwoord door André

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste Leen,
De achtergrond van je vraagstelling mis ik even, waardoor ik niet weet of je een outplacementtraject hebt aangeboden gekregen met daaraan gekoppeld een verplichting om een nieuwe baan te accepteren. Het hangt er dus vanaf wat afgesproken wordt tussen de diverse partijen. Let wel, een goed outplacementtraject kent een dergelijke verplichting niet. Je gaat namelijk met elkaar op zoek naar werk dat bij jou past en in dat proces stoppen jij en je coach energie om op dezelfde golflengte met elkaar te werken. Jij blijft aan zet en de deskundigen op outplacementgebied ondersteunen je daarin. Een dergelijk traject duurt ongeveer 10 maanden tot een jaar (maximaal). Het eerste deel bestaat uit het arbeidsmarktklaar worden voor de volgende stap (afscheid huidig werk + herbezinning verleden + wat & hoe nu verder) en het tweede deel is de jobmarketing waarin je nieuw werk gaat veroveren (netwerken + sociale media). Je zult merken dat outplacement vooral leuk kan zijn, omdat het je nieuwe energie en kansen geeft.
Ik wens je veel succes!
Hartelijke groet,
Marianne Elken
www.elkentalent.nl

07-11-2022 Antwoord door Marianne

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van het beste outplacementbureau

Wij vergelijken het outplacement aanbod in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende traject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Outplacement traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40