Vraag

Heb ik recht op ww uitkering als ik geen gebruik maak van outplacement en de financiele vergoeding aanneem?

Wegens een reorganisatie ben ik boventallig verklaard. in de vaststellingsovereenkomst wordt duidelijk vermeld dat ik niet verwijtbaar ben en dat het de keuze van de werkgever is op grond van economische redenen. nu staat er ook een punthe in dat mij een outplacement traject wordt aangeboden en dat indien ik hier geen gebruik van maak een financiele vergoeding ontvang. nu vraag ik mij af als ik hier geen gebruik van maak heb ik dan wel recht op ww ondanks dat er verder duidelijk vermeld staat dat ik niet verwijtbaar ben?

07-11-2022 Vraag van donna

Antwoord van Werkcollectief Eemvallei

Beste Donna,
Op een aantal websites is over jouw vraag wel enige informatie te vinden. (Zoek op ontslagvergoeding en WW-uitkering). In beginsel wordt bij niet verwijtbare werkeloosheid de ontslagvergoeding niet in mindering gebracht op de WW-uitkering. De vergoeding wordt overigens wel tot je inkomen gerekend voor de aangifte Inkomstenbelasting.
Waar je bij de WW-aanvraag wel rekening mee moet houden is dat het UWV uitgaat van een opzegtermijn. Als er in de vaststellingsovereenkomst geen opzegtermijn wordt gehanteerd dan loop je het risico dat het UWV de ingangsdatum van de WW-uitkering minimaal 1 maand later ni laat gaan dan de ontslagdatum . Concreet heb je dan 1 maand geen uitkering. Zoek dus even op internet voor meer precieze informatie.
Je overwegingen om het outplacementtraject niet te accepteren zijn niet bekend. Ik kan het dus helemaal mis hebben, maar check bijv. bij een loopbaanprofessional (www.noloc.nl) of er nog andere aspecten van belang zijn bij je overwegingen m.b.t. wel of geen ontslagvergoeding.
succes,
Carla Huppelschoten
info@werkcollectiefeemvallei.nl
www.werkcollectiefeemvallei.nl

07-11-2022Antwoord door Carla

Vond je dit antwoord nuttig?

Antwoord van Elephant hrdm

Beste Donna,
De wijze waarop je je ontslagvergoeding inzet, is helemaal aan jou. Met andere woorden, wel of niet kiezen voor een aangeboden outplacement speelt bij UWV geen enkele rol als het gaat om de toekenning van een WW- uitkering. Dit gaat overigens wel veranderen, maar op zijn vroegst op 1 juli 2014.
Met hartelijke groet
Peter van de Bunt
www.elephant-hrdm.nl

07-11-2022Antwoord door Peter

Vond je dit antwoord nuttig?

Antwoord van MKET BV

Beste Donna,
Wat Peter van de Bunt zegt is helemaal correct.
Martijn Ket
ww.mketbv.nl

07-11-2022Antwoord door Martijn

Vond je dit antwoord nuttig?

Antwoord van De Weg naar Werk

je zal in principe wel recht hebben op WW als je tenminste aan de uren eis voldoet. en 4 van de laatste 5 jaar het aantal uren gewerkt hebt. wel kan het UWV rekening houden met de afkoopsom en de uitkering later kunnen laten ingaan. hoe veel later hangt af van de fictieve opzegtermijn (heeft de werkgever de wettelijke opzegtermijn in acht genomen).
vraag dat nog even na bij het UWV,
sterkte
Ton Vermin
www.Sollicitatielab.nl

07-11-2022Antwoord door Ton

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van het beste outplacementbureau

Wij vergelijken het outplacement aanbod in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende traject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Outplacement traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40