logo
Vraag

Is het verstandig om aan te geven tijdens functioneringsgesprek dat medewerker uitkijkt naar andere uitdagingen

Tijdens mijn functioneringsgesprek vraag ik als het raadzaam is om aan te geven dat ik naar andere uitdagingen uitkijk buiten het bedrijf.
de relatie met mijn collega's is niet zo best. mijn werkgever biedt mij geen trainingen aan. graag advies.

07-11-2022 Vraag van Ashni

Antwoord van SVServicecenter

Een baan is een kostbaar bezit. Het is belangrijk om voor jezelf te onderzoeken waarom jij ontevreden bent over jouw huidige baan. Daar bedoel ik niet alleen de arbeidsinhoud en arbeidsethos mee maar ook de arbeidsomstandigheden incluis de collegiale banden. Het een staat namelijk niet los van het ander. Succes en Sterkte. Roland Bruinier. www.svservicecenter.nl

07-11-2022Antwoord door Roland

Vond je dit antwoord nuttig?

Antwoord van Werkcollectief Eemvallei

Beste Ashni,
Wat wil je ermee bereiken ?
Je hoeft nl. niet te melden dat je op zoek bent naar uitdagingen buiten het bedrijf.
Hoop je dat de werkgever dan toch in jou gaat investeren, hoop je dat je binnen het bedrijf daardoor makkelijker aan ander werk komt?

Vriendelijke groeten,

Carla Huppelschoten
www.werkcollectiefeemvallei.nl

07-11-2022Antwoord door Carla

Vond je dit antwoord nuttig?

Antwoord van ElkenTalent Loopbaancoaching & Personeelsontwikkeling

Beste Ashni,

Ik begrijp uit je toelichting dat je werkgever geen trainingen aanbiedt. De kans dat er in jou geïnvesteerd gaat worden zal dus, naar ik aanneem, klein zijn. Ik raad je aan twee tot drie sporen te bewandelen; 1) inventariseer wat je zelf kunt doen om je werk leuker te maken en ga dat ook doen (wat kun je zelf bijvoorbeeld anders doen in het contact met je collega's om de relatie te verbeteren). (2) Laat in het functioneringsgesprek weten dat je meer uitdaging aan zou kunnen en hoe jij dat ziet bij je huidige werkgever, zodat zij de meerwaarde ervan in kunnen zien. (3) Je richten op uitdagingen buiten het bedrijf is altijd een optie en je bent inderdaad niet verplicht deze informatie met je werkgever te delen. Een overstap maken van baan naar baan is meestal eenvoudiger dan van uitkering naar baan.

Succes en ik wens je een goed functioneringsgesprek toe.

Hartelijke groet,

Marianne Elken
www.elkentalent.nl
info@elkentalent.nl

07-11-2022Antwoord door Marianne

Vond je dit antwoord nuttig?

Antwoord van Marese Loopbaanadvies en coaching

Beste Ashni,
Ik sta helemaal achter het advies van Marianne. Om het plezier in je huidige werk te vergroten ben jij degene die actie moet ondernemen. Zie je mogelijkheden om je werk leuker te maken of interessante taken op te pakken, geef dat aan in je functioneringsgesprek.
En daarnaast buiten de deur kijken, maar wel zorgen dat je goed weet wat je zoekt. Op het moment dat je het op je werk niet naar je zin hebt, lijken alternatieven vaak aantrekkelijker dan ze in werkelijkheid zijn.
Succes,
Marese Donkers-Dijken
www.maresecoaching.nl

07-11-2022Antwoord door Marese

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van het beste outplacementbureau

Wij vergelijken het outplacement aanbod in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende traject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Outplacement traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40