logo
Vraag

Ik ben herstellende van een burnout, kan mijn baas mij verplichten om mee te doen met eem outplacementtraject terwijl ik nog in de ziektewet zit? Normaal werk ik 29 uur per week en ben nu net begonnen

Ik werk er hard aan te herstellen van mijn burnout, maar heb het gevoel dat mijn baas wel heel snel van mij af wil. Zij hebben niet geprobeerd om binnen de organisatie een andere plek voor mij te zoeken.

07-11-2022 Vraag van esmee

Antwoord van Cesto Training & Coaching

Dag Esmée,
Lastige en belastende situatie voor je lijkt me. Kijk anders even naar de klantervaringen op www.cesto.biz mogelijk zijn die herkenbaar en je tot aanulling.

07-11-2022Antwoord door Cees

Vond je dit antwoord nuttig?

Antwoord van Goedezet!

Goedenavond Esmee, een bijzonder verhaal en een terechte vraag. Mijn antwoordzou nee zijn. Binnen de Wet Verbeterde Poortwachter (WVP) is re-integratie aan strikte regels gebonden en volgen er sancties als werkgever of werknemer zijn verantwoordelijkheid niet neemt. In zo'n vroeg stadium, met zo'n geringe urenopbouw als gevolg van een burnout, nu al over outplacement (waarschijnlijk doel je op2e spoor) hebben vind ik onbegrijpelijk. Ook de bedrijfsarts en arbeidsdeskundige hebben hierin een rol.

Groet, Hans Huberts
Goedezet!

07-11-2022Antwoord door Hans

Vond je dit antwoord nuttig?

Antwoord van SVServicecenter

Op basis van de probleemanalyse en advies en het daarop gebaseerde plan van aanpak wordt meestal aangegeven of het gaat om re-integratie in het eigen werk of re-integratie in Spoor 2. In feite moet op basis van een probleemanalyse en een daaraan gekoppelde Functiemogelijkhedenlijst moeten blijken wat nu precies het spoor moet zijn. Daar komt bij dat in de arbeidsdeskundige na een gedegen onderzoek in overleg met de bedrijfsarts vaststelt welk spoor gevolgd moet worden. Dat gebeurd meestal in overleg met werkgever en werknemer.
Ik adviseer je om met de bedrijfsarts contact op te nemen. Roland Bruinier. www. svservicecenter.nl

07-11-2022Antwoord door Roland

Vond je dit antwoord nuttig?

Antwoord van Cesto Training & Coaching

Dag esmée, zonder voldoende draagvlak en is het lastig re-integreren. Het is niet ongebruikelijk dat een werkgever vaste partijen heeft voor outplacement wat jouw keuze beperkt. Succes !

07-11-2022Antwoord door Cees

Vond je dit antwoord nuttig?

Antwoord van SVServicecenter

Je bent verplicht medewerking te verlenen aan re-integratie, maar uiteraard alles in goed overleg en schriftelijk vastgelegd. De vraag is dus niet of je verplicht bent om met het bedrijf het traject aan te gaan, de vraag is of dit traject jouw re-integratie bevordert. Maar als uit de stukken blijkt dat terugkeer in eigen werk - al dan niet met aanpassingen - bij de eigen werkgever onmogelijk is dan kom je in een Spoor 2 traject. In dat geval zal de werkgever op zoek gaan naar een re-integratiebedrijf. Mochten er redenen zijn waardoor je niet aan dit traject kan/wil deelnemen, dan moet je dit bespreken met de casemanager of met de bedrijfsarts / arboarts. Succes. Roland Bruinier. www.svservicecenter.nl

07-11-2022Antwoord door Roland

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van het beste outplacementbureau

Wij vergelijken het outplacement aanbod in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende traject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Outplacement traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40