Vraag

Door mijn lichamenlijke klachten kan ik mijn functie niet meer uitvoeren .Mijn werkgever heeft voor mij geen aangepastwerk en ik krijg de keuze om daar toch te blijven werken zoals voorheen of er word

07-11-2022 Vraag van maria

Hoi Maria,

Wat is op dit moment uw status. Werkt u of bent u reeds ziek gemeld.
Als er sprake is van externe begeleiding dan kunnen wij u mogelijk helpen met een outplacement dan wel een verkort traject naar werk in het kader van de ziektewet. Hiervoor heb je dan wel toestemming nodig (waarbij wij het eens worden over de vorm en de mogelijke tarieven).
Het zeer de moeite waard omdat bewezen is dat mensen die begeleid werden vanuit een functie/ bedrijf eerder kans maken op een functie elders, door de intensieve begeleiding.

Ik leg u graag meer uit, of een combinatie met uw werkgever is wat mij betreft zeker bespreekbaar.

Succes, in elk geval.

Roy Derksen
Aspect Organisatie & Advies
0614420322

07-11-2022 Antwoord door Roy

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste Maria,

Eerst zal de arbo arts een functie mogelijkheden lijst moeten opstellen. Daarna zal er door een arbeidsdeskundige moeten worden beoordeeld of je intern geplaatst kan worden. Zo niet, dan komt 2de spoor in zicht (baan buiten de eigen organisatie). Win eerst advies in bij afdeling P&O of bij de arbodienst (bedrijfsarts).

Jennix heeft goede ervaringen met het begeleiden van mensen in hun baan of naar een andere baan (2de spoor). Dus mocht je begeleiding willen, neem gerust contact met ons op.

Gineke Groeneveld
Jennix Talent Management
038 426 85 51

07-11-2022 Antwoord door Jennix

Vond je dit antwoord nuttig?

Hoi Maria, dank voor je reactie op mijn antwoord. Je stelt wat je rechten zijn. Aan de naleving van de ziektewet, wet verbetering poortwachter zitten zowel rechten als plichten verbonden. Jij doet inspanningen en uw werkgever heeft ook inspanningen en zaken die hij na moet leven. Je kunt nooit voorspellen waar je terecht gaat komen als je aangepast werk zoekt. Waar proberen altijd zo goed mogelijke naar de financiƫle consequenties te kijken. Het allerbelangrijkste is werk te vinden die past bij de belastbaarheid. Daarom kan een traject zeer wenselijk zijn. Maar dan moet uw werkgever dat ook willen. Vraag dit is eens na, of laat hen mogelijk contact opnemen.

Roy Derksen
Aspect Organisatie & Advies
www.aspect-organisatieenadvies.nl
info@aspect-organisatieenadvies.nl
0614420322

07-11-2022 Antwoord door Roy

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste Maria,

Je werkgever komt zijn verplichting van 'goed werkgeverschap' na door jou via een bureau aangepast werk aan te bieden, omdat zij zelf geen mogelijkheden hebben. Je kunt deze switch zien als een manier om te herstellen en als een springplank naar ander werk dat nu beter bij je mogelijkheden past. Meestal lukt dat goed via een bureau dat daarin gespecialiseerd is.

Veel succes en vooral veel plezier in je loopbaanvervolg!

Hartelijke groet,

Marianne Elken

07-11-2022 Antwoord door Marianne

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van het beste outplacementbureau

Wij vergelijken het outplacement aanbod in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende traject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Outplacement traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40