logo
Vraag

Mijn werkgever heeft in een gesprek aangegeven dat je de indruk heeft dat ik mijn werk niet meer leuk vind. Dit is ook zo, maar dit heb ik voor me gehouden. Is het onverstandig om zelf een outplacemen

Ik heb binnen het bedrijf iedere functie gehad en heb geen enkele doorgroeimogelijkheid meer. De verhoudingen zijn nog goed, maar drijgen minder te gaan worden. Is het heel ongebruikelijk om als werknemer zelf een outplacementtraject voor te stellen? Ik wil voorkomen dat het escaleerd.

07-11-2022 Vraag van Maria

Antwoord van Aspect Organisatie & Advies

Maria,

Je vraag bevat een formeel juridische kant en een persoonlijke.
In welke context heeft dit gesprek plaatsgevonden. Ik zou als ik jou was aandringen op het schriftelijk vastleggen van deze situatie dan wel constateringen. Even los van de indruk die je leidinggevende constateert is op papier altijd anders.
Vanaf daar kun je met je leidinggevende bespreken wat jullie er aan kunnen doen. Het is immers een gezamenlijk probleem. Als je werkgever verkeert in zwaar weer kun je het misschien verklaren dat de houding zo is. Outplacement kan altijd nog uitkomst bieden, als jullie beiden win-win halen. WÉL vanuit de context van werk naar werk.

Succes en wijsheid in deze penibele situatie.

Roy Derksen
Aspect Organisatie & Advies

07-11-2022Antwoord door Roy

Vond je dit antwoord nuttig?

Antwoord van Klaver5

Hoi Maria
De arbeidsmarkt is op dit moment erg lastig. Op zich wijs van je dat je zelf niet zomaar te koop loopt met je gevoel en dat je nog niet zelf hebt aangegeven uitgekeken te zijn.
Je schrijft iedere funktie binnen het bedrijf te hebben gehad en dat er geen doorgroeimogelijkheden meer zijn. Is dat wat jou 'triggert' ? Andere functies en/of doorgroei? Of zijn er nu andere ambities?
Ik pleit voor openheid naar je werkgever toe. Uiteraard wel op je hoede zijn. Als je zelf vraagt om outplacement gooi je misschien je eigen glazen in en gaat alles te snel (lees exit).
Succes, en je mag me ook vrijblijvend mailen of bellen.
ZIe mijn website klaver5.nl

Groet en succes!

Mieke Veldman
www.klaver5.nl
be-middelbaar (bemiddeling 45plussers)

07-11-2022Antwoord door Mieke

Vond je dit antwoord nuttig?

Antwoord van ElkenTalent Loopbaancoaching & Personeelsontwikkeling

Beste Maria,

Zoals mijn collega's hierboven al hebben aangegeven, is outplacement inzetten in deze fase van je werk(on)tevredenheid wel een drastische aanpak. De meeste werkgevers zijn er wel voor in om je enkele gesprekken te laten voeren met een (loopbaan)coach om te onderzoeken hoe jij weer met voldoening in je werk (of ander werk) kunt staan. Misschien kun je op korte termijn al uit de voeten met een stuk jobcrafting bij je huidige werkgever en kun je een carrièreplan maken voor de middellange en langere termijn. Neem in ieder geval actie voordat de verhoudingen slechter worden.

Succes en hartelijke groet,

Marianne Elken

07-11-2022Antwoord door Marianne

Vond je dit antwoord nuttig?

Antwoord van Marese Loopbaanadvies en coaching

Beste Maria,
Ik schaar mij achter het advies van Marianne Elken. Neem in deze fase geen drastische stappen maar bespreek met je werkgever je situatie en vraag of het mogelijk is om een aantal gesprekken met een loopbaancoach te voeren. Dit zal je zelf meer duidelijkheid geven omtrent jouw wensen voor de toekomst.
Veel succes
Marese Donkers-dijken
info@maresecoaching.nl

07-11-2022Antwoord door Marese

Vond je dit antwoord nuttig?

Antwoord van Hulp bij Poortwachter

Beste Maria,
Kan mij helemaal vinden in de adviezen die je worden gegeven. Wat ik wel mis in het advies is je persoonlijke gezondheid. Als jij bij een werkgever blijft in een functie waar jij niet voldoende energie uit haalt dan kan dit op de langere termijn een deuk geven aan je zelfvertrouwen. Het gegeven dat je werkgever al opvalt dat je gedrag anders is, is hier al een teken van.
Het is raadzaam om gezamenlijk te kijken naar een passende oplossing. Je hoofd in het zand steken heeft geen zin, nog voor je werkgever nog voor jouw zelf. De arbeidsmarkt is niet goed, maar ik weet niet welke functie jij op dit moment uitvoert en wat je leeftijd is. Als je jong bent heb je nog heel wat jaren te gaan, en werken waar je geen energie van krijgt of leuk vind wordt dan mogelijk per maand zwaarder.
Mogelijk dat je met een coach kunt praten om te bezien wat je arbeidsmarkt waarde is. Dit klinkt heel zakelijk, maar zij kijken naar leeftijd, opleiding, werkervaring, hoeveel jaar heb je bij je huidige werkgever gewerkt en wat er eventueel nodig is voor jou om kansrijker voor de arbeidsmarkt te zijn. Dit kan een opleiding maar evt ook werkervaring zijn. Er zitten zeker juridische aspecten aan je besluit, maar er zijn tal van mogelijkheden te bedenken.
Succes in ieder geval met de stap die toch is gezet, ondanks dat het veel onzekerheid met zich mee brengt is het op de langere termijn wel een goeie stap die genomen wordt.

Irene Jacobs
irene@hulpbijpoortwachter.nl

07-11-2022Antwoord door Irene

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van het beste outplacementbureau

Wij vergelijken het outplacement aanbod in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende traject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Outplacement traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40