logo
Vraag

Tijdelijk ander werk

Door afslanking van mijn afdeling is mij tijdelijk ander werk aangeboden met behoud van salaris en ploegentoeslag voor een periode van 6 maanden. Daarnaast geeft men de garantie van terugkeer naar mijn huidige functie na een periode van 6 maanden.
Mijn belangrijkste vraag is zijn er in dit geval nog dingen waar ik rekening mee moet houden die bijvoorbeeld de terugkeer naar mijn huidige functie in de weg kunnen staan?

07-11-2022 Vraag van Boudewijn

Antwoord van Vos Opmaat Consultancy

Beste Boudewijn,

Helaas kan ik je geen sluitend antwoord geven op je vraag. Daarvoor heb ik te weinig informatie.
Het is mooi als je tijdelijk ander werk kan doen met een terugkeer garantie. Als je dit aanneemt zul je van te voren moeten bepalen welke voorwaarden hieraan zijn verbonden. Ik neem aan dat er een overeenkomst hiervoor wordt opgesteld waar de voorwaarden in zijn opgenomen. (zo niet, zorg dan dat je de voorwaarden zwart op wit krijgt)
Ik adviseer je om deze overeenkomst door te nemen met een (arbeids)jurist. Misschien ben je lid van de vakbond of heb je een rechtsbijstandsverzekering. Laat je goed voorlichten en neem pas daarna een beslissing.

Succes,

Eva Dijkema
HR-consultant, Vos Opmaat Consultancy, Groningen

07-11-2022Antwoord door Vos

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van het beste outplacementbureau

Wij vergelijken het outplacement aanbod in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende traject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Outplacement traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40