logo
Vraag

Ontslag tijdens outplacement

Mijn werkgever heeft plannen om mij uit het bedrijf te werken. Ik ben hier niet gelukkig mee. Ik werk nu 3,5 jaar voor dit bedrijf en kan het goed vinden met collega's. Nou stelt mijn werkgever voor om een outplacementtraject op te starten. Maar moet ik hieraan meewerken? Voor mijn gevoel ben ik nog niet klaar met mijn werk en mogelijkheden binnen dit bedrijf. Ik ben bang dat ik ontslagen word als ik niet meewerk aan het outplacementtraject. Wie kan mij helpen?

07-11-2022 Vraag van Antwan

Antwoord van Vos Opmaat Consultancy

Dag Karin,
Hoe vervelend het ook is, het lijkt of je werkgever al een beslissing heeft genomen om je dienstverband hoe dan ook te beeindigen. Waarom biedt deze je anders een outplacement traject aan? Een vervelende situatie, want het is niet leuk om weg te moeten bij een bedrijf waar je het naar je zin hebt en waar je ook nog kansen ziet voor jezelf. Is er al sprake van een ontslagregeling?
In dat geval zou ik je adviseren je over je juridische positie voor te laten lichten door een advocaat...ook met het oog op een eventuele WW-uitkering. Dit kan via een rechtsbijstandverzekering (als je die hebt) of via de vakbond als je daar lid van bent. In alle gevallen zou ik een outplacement traject met beide handen aangrijpen en onderdeel laten zijn van je ontslagregeling. Op onze website staat een artikeltje wat je moet doen bij ontslag en waarom outplacement altijd in je voordeel werkt. Misschien heb je er wat aan.
http://www.vosopmaat.nl/blog/53-wat-te-doen-bij-ontslag

07-11-2022Antwoord door Vos

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van het beste outplacementbureau

Wij vergelijken het outplacement aanbod in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende traject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Outplacement traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40