Vraag

Zelfstandig worden zzp-er timmerman

Mijn vraag is: ik zit erover te denken om zzp-er te worden (als timmerman)! Maar stel ik hou het niet vol. Hoe kan het dan uitpakken, kan ik dan gewoon ermee stoppen en weer een vaste baan gaan zoeken. Of kom misschien weer in aanmerkingen voor ww-uitkeringen, zit nu ww, en wil vandaar uit (misschien ) opstarten
Zou U mijn hierop kunnen uitleggen of beantwoorden.
Chris

07-11-2022 Vraag van Chris

Hallo Chris,
Vanuit de WW zijn er juist allerlei mogelijkheden om te starten als zelfstandige. Hiervoor worden bij het Werkbedrijf ook voorlichtingsmiddagen georganiseerd en er zijn coaches die zich hier speciaal mee bezig houden. Vraag daarnaar via je een bericht vanuit je werkmap. Er is bijvoorbeeld een mogelijkheid om met behoud van gedeeltelijke uitkering te starten. Of jij daarvoor in aanmerking komt kunnen ze je bij Werkbedrijf allemaal vertellen. Succes!

07-11-2022 Antwoord door Roberto

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste Chris. Er zijn 2 methodes om vanuit de WW als zelfstandige te starten. 1) de startersperiode. Je krijgt dan 71% van je uitkering gedurende 6 maanden. Je mag dan een eigen bedrijf opzetten en alle inkomsten ook houden. Er vindt achteraf geen verrekening plaats. Lukt het niet om een rendabel bedrijf op te zetten dan val je gewoon weer terug in je volledige WW uitkering en moet je weer solliciteren. Voor de startersperiode moet je toestemming hebben van je re-integratiecoach bij UWV. Methode 2 is starten met je bedrijf en elke week opgeven hoeveel uur je in je eigen bedrijf hebt gewerkt. Deze uren worden blijvend van je uitkering afgehaald, ook als je later een keer minder uren draait. Hiervoor heb je geen toestemming van UWV nodig. Op de website van UWV staat veel info hierover. Ik begeleid al sinds 2004 startende ondernemers vanuit het UWV en kan je er meer over vertellen. Ook kun je om te beginnen een informatieavond van UWV bijwonen.

07-11-2022 Antwoord door Peter

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van de beste loopbaancoach

Wij vergelijken het aanbod voor loopbaancoaching in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende coachingstraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Loopbaancoaching traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40