Vraag

Orthopeed adviseert stoppen met werken

Ik werk 1,5 jaar bij een slagerij gemiddeld 12 uur per week, heb geen contract.
2,5 jaar geleden geopereerd aan mijn schouder, nu weer flinke klachten (maar ik werk nog wel). Orthopeed heeft nu geadviseerd ander werk te gaan zoeken, met dit werk zullen de klachten nooit over gaan, te zwaar en te koud voor mijn spieren, hij kan niets voor me doen. Wat nu? Ontslag nemen, toch ziektewet in gaan of ontslag met wederzijds goedvinden aan vragen? Ik weet het even niet... Ik heb ook nog voor een paar uur een UWV uitkering.
Vriendelijke groet,
Arno

07-11-2022 Vraag van Arno

Hallo Arno,

Heb je helemaal geen contract, of bedoel je dat je via een uitzendbureau werkt? Deze vraag zou ik voorleggen aan het UWV. Zoals je het beschrijft lijkt het dat je, vanwege medische klachten, deels ongeschikt bent voor je eigen werk. Een bedrijfsarts of een verzekeringsarts (van het UWV) kan dit nader beoordelen. Maar voor het zover komt zou ik zeker op zoek gaan naar een andere baan. Beter om ontslag nemen of ziekmelden te voorkomen en zelf ander werk te vinden. Wellicht dat je werkgever je de komende tijd op een andere plek kan laten werken totdat je iets anders hebt gevonden?

Veel succes in ieder geval!
Bert

07-11-2022 Antwoord door Bert

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van de beste loopbaancoach

Wij vergelijken het aanbod voor loopbaancoaching in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende coachingstraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Loopbaancoaching traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40