Vraag

Beroepskeuze opleidingskeuze na 12 jaar ervaring jeugdzorg

Na 12 jaar werkzaam te zijn geweest in de jeugdzorg (ambulante gezinsbegeleiding) ben ik per 1 Mei met ontslag. Omdat de banen in deze branche op het moment dun gezaaid zijn, ben ik op zoek naar een HBO+ deeltijd opleiding of andere cursus (mogelijk in de zorg) die de kansen op de arbeidsmarkt beduidend vergroot. Een opleiding van 1 a 2 jaar zou ik daarbij prima vinden. Overigens ben ik in 1997 afgestudeerd als Orthopedagoog, maar ambieer daarin geen baan. Wel kan het handig zijn als vooropleiding. Wie kan mij adviseren over een te volgen opleiding en kansen op de huidige arbeidsmarkt? Vast dank voor uw reactie,

Mvg Jacqueline

07-11-2022 Vraag van Jacqueline

Waar gaat op dit moment je voorkeur naar uit Jacqueline? Wil je het liefst blijven werken met kinderen? Hoe zou je het vinden om verder te gaan als ZZP-er? Heb je er weleens aan gedacht om op een basisschool te gaan werken? Mijn opinie is dat je eerst heel scherp moet krijgen wat jou het meest trekt en waar je goed in bent. Hiermee ga je je namelijk onderscheiden van andere werkzoekenden. Vervolgens ga je kijken naar hoe de huidige arbeidsmarkt eruitziet door bijvoorbeeld netwerkgesprekken te voeren. Dit mes snijdt aan twee kanten: jij krijgt beter zicht op de arbeidsmarkt en je gesprekspartners leren jou kennen en helpen je steeds verder. Met jouw kennis kun je vervolgens een opleiding kiezen (als dit nodig is). Ik help je graag verder met behulp van online loopbaanadvies. Je kunt als je dat wilt vrijbljivend contact met me opnemen om te onderzoeken wat ik voor je kan betekenen. Vriendelijke groet,
Cécile de Graaf
De Graaf (online) loopbaanadvies
www.onlineloopbaanadvies.nl/ cecile@degraafloopbaanadvies.nl

07-11-2022 Antwoord door Cecile

Vond je dit antwoord nuttig?

Hoi Jacqueline,
Ik kan je vraag niet zomaar beantwoorden. Je zult eerst moeten weten in welke branche je actief wilt blijven. Ga je een switch maken naar andere branche? Blijf je met kinderen/gezinnen werken? Het is belangrijker te weten waar je hart ligt en waar je energie van krijgt ipv welke branche het op de arbeidsmarkt goed doet. Natuurlijk speelt dat ook een rol.
Als je wilt kun je vrijblijvend informatie over mijn trajecten aanvragen. Ik kan met je op zoek gaan naar je kwaliteiten, energiegevers, energievreters, etc..

Kijk eens op mijn website www.curriculi.nl
Met inspirerende groeten
Lianne van Wanrooy
Curriculi loopbaancoaching Tilburg

07-11-2022 Antwoord door Lianne

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van de beste loopbaancoach

Wij vergelijken het aanbod voor loopbaancoaching in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende coachingstraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Loopbaancoaching traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40