Vraag

Na een conflict met mijn manager willen ze dat ik een andere baan zoek. Mag dat zomaar?

Ik werk al 24 jaar voor een zorgcoöperatie. Zoals aangegeven heb ik een conflict met mijn manager. Wij kunnen niet goed met elkaar overweg. Zij verwijt mij nu dat ik niet communiceer met haar. Ik heb altijd haar mails en vragen gewoon beantwoordt. Ook heb ik altijd aan mijn verplichtingen voldaan.

Nu verlangen ze van mij dat ik een andere baan zoek. Moet ik hiermee akkoord gaan? Verder heb ik altijd prima gefunctioneerd. Als hun mij naar een andere locatie willen sturen moet ik dat dan accepteren i.v.m werkweigering? Mogen ze dit ook zomaar doen?

07-11-2022 Vraag van Thijs

een conflict vraagt om een oplossing. Dat kan gebeuren in de vorm van praten met elkaar onder begeleiding van een derde, een mediator. Voor je eigen dossiervorming en je eigen positie binnen je huidige werkgever raad ik je aan met je werkgever deze mogelijke tussenstap te bespreken en bij een akkoord van je werkgever samen te besluiten hoe je deze mediator gaat zoeken, waarbij beide partijen akkoord gaan en een intentie uitspreken uiteindelijk om het conflict op te lossen, c.q. uit te praten. Heel veel succes en sterkte.

07-11-2022 Antwoord door Erik

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van de beste loopbaancoach

Wij vergelijken het aanbod voor loopbaancoaching in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende coachingstraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Loopbaancoaching traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40