Vraag

Ik kan geen richting vinden in mijn loopbaan

Ik ben een 30 jarige hoogopgeleide. Ik heb psychologie gestudeerd en ben nu 3.5 jaar geleden afgestudeerd. Een jaar geleden is mijn vaste baan (ongerelateerd aan mijn studie) komen te vervallen door de crisis. Sindsdien heb ik alleen nog tijdelijke banen op laag niveau gehad. Het probleem is dat ik geen idee heb welke baan bij mij past. Ik ben niet zakelijk of commercieel ingesteld. Ik richt me nu een tijdje op het vakgebied loopbaancoaching, maar heb ook sterke twijfels of dit bij me past. Ook weet ik niet of een baan in de psychologie bij me past en heb ik nog geen baan in die richting gevonden om dit te ontdekken. Ik ben wel erg gemotiveerd om te werken en te vinden wat bij mij past. Ik wil graag mezelf verder ontwikkelen (bv dmv stage, trainerschap of een deeltijd studie) en niet te lang blijven hangen in banen ver onder mijn niveau. Hoe kom ik er achter wat goed bij mij past en wat kan ik doen om in deze richting een functie te vinden? PS ik heb zelf al loopbaancoach gehad maar heb niet het gevoel dat ik daar veel verder mee ben gekomen. Ik hoop dat iemand me kan helpen, want ik kom er zelf niet meer uit.

07-11-2022 Vraag van Suzan

Hai Suzan,
waar word jij blij van? Wat maakt je gelukkig en hoe wil je herdacht worden op je begrafenis? Heel confronterend.....maar cruciaal om tot de juiste invulling van jouw loopbaan te komen.
Bel gerust...

Hartelijke groet,
Pauline Hallink
www.hallinkcoachingentraining.com
06-55818685

07-11-2022 Antwoord door Pauline

Vond je dit antwoord nuttig?

Gelukkig zijn er meerdere adviezen mogelijk ;-) Een loopbaancheck is zeker mogelijk, maar wellicht is een meer gespecialiseerde coach een optie. De klik die je met elkaar hebt is dan erg belangrijk om verder te komen. Om je beter te kunnen helpen in wat je nodig hebt heb ik wel nog vragen, bel gerust (en vrijblijvend). Als wij de juiste hulp niet in huis hebben, kan ik je misschien doorverwijzen.

Groet, Marije


07-11-2022 Antwoord door Roberto

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste Suzan,
Een mooie tool die ik vaak gebruik is het bezielingsspel. In 1 uitgebreide sessie krijg je inzicht in waar je blij van wordt, wat je innerlijke hindernissen zijn en hoe je deze kunt doorbreken. Het haalt je uit je normale denk- en werkkader en zorgt altijd voor beweging. De vraag die je inbrengt is daarbij van groot belang. Mocht je meer informatie willen, bel gerust. Succes met je zoektocht.
Met hartelijke groet,
Andrieza Schreurs

07-11-2022 Antwoord door Andrieza

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste Suzan,

Jammer dat er uit je voorgaande traject met loopbaancoach niet meer is uitgekomen waarmee je verder kunt. De klik is hierbij zeker heel belangrijk zoals Marije al aangaf. Ik zou graag eens samen met je willen kijken waar je passie nou echt ligt. Ik werk met oefeningen en opdrachten die je echt tot nadenken zetten. Hier moet je toch uitkomen!
Gr lianne
curriculi loopbaancoaching

07-11-2022 Antwoord door Lianne

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste Suzan,
Ik begrijp je zoektocht en worsteling. Het is erg vervelend dat je er (nog) niet uit bent gekomen met een loopbaancoach. En ja, de ene coach is de andere niet. Wanneer je deze vraag uitzet per mail, zal je veel reacties krijgen van organisaties en coaches die jou allemaal willen helpen. Dat maakt het niet 1,2,3, makkelijker voor jou. En nee, deze vraag is niet te beantwoorden per mailtje. Echte coaching gaat in op de vraag achter de vraag. Soms kan een testje helpen, maar de werkelijk vraag is dan vaak nog niet beantwoord. Om daadwerkelijk uit te komen bij wat jou drijft en waarin jij volledig kan gaan doen wat bij je past is toch echt een coachtraject nodig. Ik begrijp nu ik je mail, dat je daarmee niet direct geholpen bent, want je had toch al een loopbaancoach bezocht!? Kennelijk was er niet de juiste klik en met name: je bent nog niet genoeg uitgedaagd om echt de vraag achter de vraag te ontdekken.
Ik daag je graag uit! Maar omdat er eerst echt de juiste klik moet zijn, nodig ik je eerst uit om contact met me op te nemen en in een gratis kennismakingsgesprek eens af te tasten of ik je genoeg uit kan dagen. Succes en ik hoop van je te horen!

07-11-2022 Antwoord door Maarten

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste Suzan,
Ter aanvulling op mijn vorig mail: ik coach vanuit Diemen, maar heb ook vestigingen in Amsterdam,Weesp, Hilversum en Utrecht. Ook ik kan niet zien waar je vandaan komt, maar ben je graag van dienst. Samen komen we er wel uit. Neem eerst maar eens een kijkje op www.datwerktwel.nl of bel 06-27292675

07-11-2022 Antwoord door Maarten

Vond je dit antwoord nuttig?

Hoi Suzan,
Dat is inderdaad een pittige zoektocht voor jezelf. Vaak ook echt moeilijk om dit in je eentje te doen. Wat jou bijzonder maakt vind je vaak zelf heel gewoon. Pas als je ontdekt wat jou uniek maakt kun je dat vertalen naar waarde in werk en beroepen of banen. De TalentMotivatieAnalyse zou je hier heel goed bij kunnen helpen in combinatie met een coach die bij je past. Wat je zelf alvast kunt doen is een mindmap maken van jezelf, hiervan kun je voorbeelden vinden op internet, verzamel woorden, beelden of symbolen die iets over jou zeggen en probeer de vertaling naar kwaliteiten en werk te maken. Best piitig maar met jou achtergrond zou je al een eind moeten kunnen komen en ga met mensen in gesprek die jou goed kennen over jouw kwaliteiten. Begin bij het vergroten van je inzicht in jouw persoonlijk profiel en maak daarna de vertaling naar werk. Heel veel succes en als je daarbij hulp nodig hebt, mag je mij natuurlijk bellen.
groet,
Sonja de Louw, Flow Loopbaanservice & Coaching
06-10910330

07-11-2022 Antwoord door Sonja

Vond je dit antwoord nuttig?

Suzan,
Adviezen en suggesties te over en ik voeg daar een nog een advies aan toe. Neem ha samen met een (loopbaan)coach aan de slag om uit te zoeken wat je "echt" leuk vindt om te doen, aan de hand van de ervaringen die je hebt. Vraag vrienden/ex-collega's om feedback over je zelf, zodat je een compleet beeld hebt van je zlef en weet wat je te bieden hebt. Ga vervolgens op onderzoek uit door met mensen te praten over hun werk en mee te lopen, zodat je een goed beeld krijgt wat iets in de praktijk inhoudt . Niets is wat het lijkt.
Succes
Marese Donkers, Registerloopbaanprofessional
06-57640067

07-11-2022 Antwoord door Marese

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste Suzan,
je geeft aan dat jou omgeving Den Haag- Rijswijk- Delft is en dat je wel met een coach in contact wil komen die in dit gebied dienstverlening kan bieden. Zoals in mijn eerdere mailwisseling aangeboden: samen komen we wel tot een goede oplossing! We kunnen prima bespreken waar de coachgesprekken moeten plaatsvinden, dat is voor mij een laatste issue. Eerst moet je vertrouwen hebben in diegene die jou echt tot de kern kan laten komen, zodat jij weer in je kracht kan komen staan. Ik kom graag met je in contact en wil je begeleiden bij je volgende stappen. Heb je interesse? Ik ontmoet je graag.

Hartelijke groet en een fijne dag,
Maarten Emmelkamp
www.datwerktwel.nl
06-27292675

07-11-2022 Antwoord door Maarten

Vond je dit antwoord nuttig?

Dag Suzan
Ik hoop voor jou dat het loopbaantraject verder ging dan wat je kunt, wat je leuk vindt en wat daar bij past. Het zou goed kunnen dat jouw probleem niet is dat je niet weet wat je wil (want dat zou je volgens mij echt wel weten na een loopbaantraject!), maar dat er belemmeringen op ander vlak liggen die voorkomen dat je tot een definitieve keuze komt. En hierbij sluit ik aan bij voorgangers: volgens mij heb je vooral een praktijkgerichte coach nodig die jou inzicht geeft in je eigen drijfveren en belemmerende overtuigingen én die je leert hoe je hier toch mee verder komt. Succes bij het zoeken naar een coach, Ilse Annegarn

07-11-2022 Antwoord door Ilse

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste Suzan,
Je bevindt je in een situatie, die zelfs een vrij groot aantal coaches zullen herkennen uit hun eigen loopbaan. De situatie is niet helemaal hopeloos, wil ik maar zeggen, de meesten zijn uiteindelijk heel goed terecht gekomen. En zo te horen ben je al heel goed bezig, althans, je weet wat je zou kunnen gaan doen.
Zelf ben ik een WO Psychologe van Arbeid en Organisatie, die tevens een NIP-certificering tot Loopbaanpsychologe heeft en een registratie GZ-psycholoog BIG.
Dat de klik met een coach eveneens wel prettig is daar ben ik het natuurlijk mee eens. Maar dat is niet het enig belangrijke. Daarnaast is het mijns inziens van belang dat de loopbaancoach weet waar hij/zij het over heeft, naast psychologische scholing een goede algemene ontwikkeling heeft, een brede maatschappelijke kennis heeft en over voldoende kennis en ervaring beschikt op dit specifieke vakgebied. Wij van ARTEMIS Loopbaanbegeleiding in Nijmegen hebben meer dan 25 jaar ervaring in het begeleiden van keuzes en stappen in loopbanen. Tot grote tevredenheid van de deelnemers, blijkt uit meerdere evaluatieonderzoeken bij eerdere deelnemers na 0.5, 1 en 2 jaar na afronding van de keuzetrajecten.
Kenmerkend zijn: een goed persoonlijkheidsonderzoek, zoveel mogelijk het accent op het zelf kiezen, met onze hulp qua informatie op diverse gebieden, het kiezen als proces en de inbedding in het totaalplaatje van je situatie. Je kunt verzekerd zijn van een optimaal resultaat! Dat naast aantrekkelijk ook realistisch is, en waar je zelf volledig achter kunt staan.
Als je een kennismakingsafspraak wil maken, vrijblijvend en kosteloos, dan kun je daarvoor overdag een afspraak maken, 024-3237503. Zo'n gesprek duurt ongeveer een half uur. Met vriendelijke groet, namens ARTEMIS Loopbaanbegeleiding,
Ingrid J.M. Neve

07-11-2022 Antwoord door Jacques

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste Suzan,

Over het algemeen is het goed om te kijken naar de succesmomenten die je gehad hebt en te onderzoeken wat maakte dat het voor jou succesmomenten waren. Op die manier kun je heel goed achterhalen wat jou drijft.

Zoals zoveel reacties hierboven al melden ben je gemotiveerd genoeg om de volgende stap te maken. En jouw loopbaancoach heeft je ongetwijfeld ook al getest en gekeken wat bij jou past. Als daaruit blijkt dat loopbaancoach past bij jouw kwaliteiten, kun je daarop voortborduren. En aan een bevriende loopbaancoach vragen of je mee kunt kijken. De volgende stap durven zetten is een manier om met de onzekerheid om te gaan. Als je het dan nog niet bij je vindt passen kun je alsnog zeggen dat het niet bij je past.

Uiteraard zijn dit voornamelijk adviezen en geen coaching, maar dat is lastig via dit medium. Voor meer info ben (ook) ik bereikbaar op 06-11340826 of ferry@fbcoachingtraining.nl.

Succes met je zoektocht.

Vriendelijke groet,

Ferry Buts

07-11-2022 Antwoord door Ferry

Vond je dit antwoord nuttig?

Hai Suzan,
waar word jij blij van? Wat maakt je gelukkig en hoe wil je herdacht worden op je begrafenis? Heel confronterend.....maar cruciaal om tot de juiste invulling van jouw loopbaan te komen.
Bel gerust...

Hartelijke groet,
Pauline Hallink
www.hallinkcoachingentraining.com
06-55818685

07-11-2022 Antwoord door Pauline

Vond je dit antwoord nuttig?

IK ben benieuwd of al deze adviezen je iets hebben opgeleverd? Ik ben biografisch loopbaancoach en onderzoek graag wat jij in een maatwerktraject nodig hebt. Kijk op mijn website www.LoopbaanPlus.nl

07-11-2022 Antwoord door Bernadette

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van de beste loopbaancoach

Wij vergelijken het aanbod voor loopbaancoaching in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende coachingstraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Loopbaancoaching traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40