Vraag

Frequent ziek en nu erg gespannen

Ik ben nu 4,5 jaar in dienst en erg veel ziek geweest. Ik werk 24 uur (was 32) en weet sinds kort dat ik een hernia heb ipv bekkeninstabiliteit. Mijn functie is veelzijdig: directiesecretariaat, algemene ICT coördineren, externe zaalhuur van 10 zalen en werkzaam op secretariaat als telefoniste/receptioniste. Ik heb me na weer bijna een longontsteking weer ziekgemeld en denk niet meer dat het lichamelijk is. Ik eet zeer gezond, ga vroeg maar bed en thuis is alles erg prettig en stabiel. Gesprek gehad over mijn toekomst en dat is niet rooskleurig, ook heb ik min of meer toegestemd om overmorgen weer gewoon in oude functie verder te gaan terwijl dat echt teveel voor me is. Morgen naar de bedrijfsarts. Ik wil eigenlijk nu gewoon graag uitrusten en met een schone lei aan een nieuwe baan beginnen. Overigens heb ik tijdens mijn ziekte periodes regelmatig thuis gewerkt.
Wat kan ik nu het beste doen om gelukkig te worden in mijn werk?

07-11-2022 Vraag van Tanja

Beste Tanja,
Gelukkig worden in je werk, lukt alleen als jij als mens gelukkig bent met jezelf. De wetenschap heeft bewezen dat mensen gelukkig worden van drie zaken: (1) Autonomie; doen wat je leuk vindt, (2) Competenties; doen waar je goed in bent; (3) Verwantschap; in relatie staan met anderen en daarin kunnen bijdragen aan elkaar. Een fysiek ongemak kan een psychosomatische link hebben, maar dat hoeft niet. Vanuit de BML-methode (Body Mind Language) bijvoorbeeld, weet ik dat de rug gelinkt is met 'vertrouwen' en je 'gesteund' voelen. De 'longen' zijn gelinkt met 'het leven inademen', 'plezier hebben'. Maar dit wil nog niet zeggen dat dit ook daadwerkelijk bij jou aan de hand is. Voor het medische gedeelte kun je het beste je arts raadplegen en voor het psychische gedeelte zou je kunnen overwegen met een gespecialiseerde coach of psycholoog een gesprek aan te gaan. Als je wilt, en je bent woonachtig in de omgeving van Midden-Nederland, dan bied ik je graag en vrijblijvend een oriënterend gesprek aan.
Sterkte voor nu en mogelijk tot ziens.
Hartelijke groet,
Marianne Elken
info@elkentalent.nl
06-15568720

07-11-2022 Antwoord door Marianne

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste Tanja,
Graag gedaan en ik ben blij te horen dat je voor jezelf rust gecreëerd hebt met deze beslissing. Overigens is het mijn ervaring dat werkgevers vaak een outplacementbudget beschikbaar stellen tussen de € 2550 - € 4500,- voor werknemers die afscheid nemen, afhankelijk van de intensiviteit van de begeleiding.
Nogmaals veel succes met de afhandeling!
Hartelijke groet,
Marianne Elken
NOLOC-erkend
info@elkentalent.nl

07-11-2022 Antwoord door Marianne

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van de beste loopbaancoach

Wij vergelijken het aanbod voor loopbaancoaching in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende coachingstraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Loopbaancoaching traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40